Stuttgart’ın yükselen yıldızı Atakan Karazor tercihini yaptı: Türkiye...

21.03.2022 - 12:25 | Son Güncellenme: 21.03.2022 - 12:29

Stefan Kuntz, Almanya’da U21 takımında tercih etmediği Stuttgart forması giyen Atakan Karazor’u, Türkiye A Milli Takımı’nda tercih edecek mi?

Stuttgart’ın yükselen yıldızı Atakan Karazor tercihini yaptı: Türkiye...

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Stuttgart’ın 25 yaşındaki Türk oyuncusu Atakan Karazor, hedefinin Türk Milli Takımı forması giymek olduğunu açıkladı. Stuttgarter Nachrichten gazetesine konuşan defansif orta saha oyuncusu, “Türkiye Milli Takımı için oynamayı çok istiyorum. Biz çok büyük bir aileyiz. Sevdiğim insanlar Türkiye’de yaşıyor. Türkçe konuşuyorum ve kendimi ülkeye çok bağlı hissediyorum” derken avukatı ve menajerinin konu ile ilgili olarak görüşmeleri yürüttüğünü ifade etti.

Bu sezon 19 maçta forma şansı buldu

2019 yılından bu yana Stuttgart forması giyen Atakan, takımının 64 maçında yer aldı. Bu sezon 27 haftada 19 maçta oynayan ve 12 karşılaşmada 90 dakika sahada kalan 25 yaşındaki oyuncu, henüz golle buluşamadı. Kariyeri süresince Almanya’daki çeşitli liglerde ve kupada 226 maça çıkan Türk oyuncu, 13 gol atıp 11 asist yaptı.

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz açıkladı! Arda Güler, Emre Mor, Deniz Undav...
Habere Git

Kuntz Almanya’da tercih etmedi

Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2016 yılında Almanya U21 takımının başına geldiğinde Atakan Karazor henüz 20 yaşındaydı. Ancak Alman Teknik Direktör görevde kaldığı 5 yılda çok sayıda Türk oyuncuya yer verirken Atakan’ı kadroya çağırmamıştı. 1996 yılında Essen’de doğan ve sadece Almanya vatandaşlığı bulunan Atakan Almanya’nın diğer alt yaş milli takımlarına da çağrılmadı.

Senin için hazırladığımız haberler