Voleybolda Fair Play Yeşil Kart nedir, ne için kullanılır?

25.11.2023 - 20:04 | Son Güncellenme: 25.11.2023 - 20:07

Efeler ve Sultanlar Ligi’ndeki Fair Play kartı nedir, neden ve ne zaman kullanılır? Voleyboldaki yeşil kart ne anlama geliyor?

Voleybolda Fair Play Yeşil Kart nedir, ne için kullanılır?

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Daikin ve Fenerbahçe Opet’in karşılaştığı maçta Sarı-Lacivertli ekipten Magdalena Stysiak, Fair Play kartı gördü. Polonyalı voleybolcunun gördüğü Fair Play kartının ne anlama geldiği ise merak konusu oldu. İşte voleyboldaki Fair Play Yeşil Kart'ın anlamı ve kullanım amacı…

Stysiak’a yeşil kart!

Polonyalı voleybolcu Magdalena Stysiak, Galatasaray Daikin karşısında forma giydiği maçta bir hareketi ile dikkat çekti. Karşılaşma sırasında Sarı-Kırmızılı ekibin hücumdaki topu dışarda kaldı. Topa Fenerbahçe oyuncuları tarafından bir temas olup olmadığının anlaşılması için ise incelemeye gidildi. Henüz topun inceleme sonucu öğrenilmeden önce Fenerbahçe’den Magdalena Stysiak topun kendisinden çıktığını söyledi. Sayı ise Galatasaray Daikin’in oldu. Stysiak, topun kendisinden çıktığını söylediği için ise yeşil kart olarak da bilinen Fair Play kartı gördü.

İlgini Çekebilir
VakıfBank'ın namağlup ünvanına Fenerbahçe son verdi
Habere Git

Fair Play Yeşil Kart nedir?

Magdalena Stysiak’ın Galatasaray Daikin karşılaşmasında Fair Play Yeşil Kart görmesinin ardından taraftarlar bu kartın ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Fair Play Yeşil Kart voleybol organizasyonlarında sporcuların adil bir oyuna teşvik edilmeleri için verilen bir kart. Bu uygulama kapsamında, maçlarda gerçekleşen hatalar veya belirsiz durumlar için Görüntülü Değerlendirme Sistemi’ne gidilmeden önce takım oyuncularının oyundaki hatanın tespitinde hakemlere yardımcı olacak beyanlarda bulunması ile maçın başhakemi oyuncuyu Fair Play Yeşil Kart ile ödüllendiriyor.

Senin için hazırladığımız haberler