Sualtı Fotoğraf Milli Takımı dünya şampiyonu oldu

28.11.2017 - 15:24 | Son Güncellenme: 28.11.2017 - 15:24

Sualtı Fotoğraf Milli Takımı, 16. Dünya Su Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası'nda birinci oldu.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan (TSSF) yapılan açıklamaya göre, Meksika'nın La Paz kentinde 22-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen yarışmada Türkiye'yi TSSF Sualtı Görüntüleme Teknik Kurul Başkanı Asım Dumlu yönetiminde Cenk Ceylanoğlu, Sinem Ceylanoğlu, Taner Atılgan ve Çağlar Atılgan temsil etti.

"Balık", "makro", "konulu makro", "geniş açı" ve "modelli geniş açı" kategorilerinde yapılan şampiyona sonunda 5 ayrı kategoride en iyi ilk üç fotoğraf seçildi.

Cenk Ceylanoğlu ve Sinem Ceylanoğlu, şampiyonanın en prestijli kategorisi modelli geniş açıda dünya şampiyonu oldu. Cenk ve Sinem Ceylanoğlu ayrıca makro kategorisinde dünya dördüncüsü olmayı da başardı.

Cenk Ceylanoğlu, toplam puanlarla yarışmalarda dünya üçüncüsü de olurken Taner Atılgan ve Çağlar Atılgan modelli geniş açı kategorisinde şampiyonayı beşinci tamamladı.

Kafile başkanlığı ve takım kaptanlığını yapan Asım Dumlu, Türkiye'ye dünya şampiyonluğu kazandırdıkları için büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Milli takımı kutlayan TSSF Başkanı Şahin Özen ise "2017’nin son Dünya Şampiyonası'nda ülkemize ve sualtı topluluğumuza büyük sevinç yaşattılar. 2016 ve 2017 yılı sualtı spor branşlarımızın adeta uluslararası yarışmalarda altın yılı oldu. 2017'yi de Dünya Şampiyonluğu ile bitirmek, ülkemize özel ve anlamlı bir armağan oldu. Milli fotoğrafçılarımıza ve kaptanımıza bu gururu ve sevinci ülkemize yaşattıkları için teşekkür ederiz." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler