"Suçlu, Türk gençliği değil..."

07.11.2017 - 12:03 | Son Güncellenme: 07.11.2017 - 12:03

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) katıldığı panelde Türkiye’deki yıldız adayı futbolcuların parlamadan sönüp gitmesindeki suçun, futbolcularda olmadığını söyledi.

“Bu çocuk doğru bir şekilde eğitildi mi?” sorusunu kimsenin sormadığını vurgulayan Eroğlu,  “Oyuncu gelişimini etkileyen çok önemli faktörler var. Genç bir oyuncunun gelişim dönemindeki eksiklerinin giderilmesi, üzerindeki baskı ortamının dağıtılması, stresle baş edebilme yeteneğini kazanması, doğru beslenmesi, futbolun gerçek doğrularını öğrenmesi, takım oyuncusu olması… Bunların hepsi kusursuz bir hale geldikten sonra o gençten bir yıldız yaratabilirsiniz. Ancak ülkemizde bu sistem zinciri hiç sorgulanmadan ne yazık ki bütün suç gençlerin üzerine yükleniyor. Bence suçlu Türk gençleri değil, onları büyütemeyen sistem” dedi.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencilerine konuşan Eroğlu, Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder’in kısa süredeki çıkışlarında Altınordu’da kurulan ve kusursuz çalışan sistemin çok etkili olduğunu da kaydeden Eroğlu, “Futbolu sonuç değil süreç odaklı bir hale getirmeliyiz. Futbol, Burak veya Arda’nın iyi oynadığı zaman kazanılacak bir oyun değildir. Futbol, kolektif bir oyundur. Bu nedenle Alman futbol ekolünü çok beğeniyor ve sürekli inceliyorum” diye konuştu.

Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı: ''Futbolun doğrularını öğreterek kazanmak istiyorum. Bu ideolojimi 11 yıl önce yola çıkarken de yapıyordum, bugün de öden vermeden uyguluyorum. Doğruları yaparsanız eninde sonunda hedefinize ulaşırsınız. Herkesin suçu başkasında aramasına odaklanmayın, kendinize doğrulardan bir kale yaratın.” Eroğlu, panelin ardından Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitim Bölümü Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı’ndan Yrd.Doç. Dr. Reşat Kartal'a Altınordu forması hediye ederken, Prof.Dr. Bahtiyar Özçaldıran ise katılımlarından dolayı Eroğlu’na plaket ve çiçek takdim etti.

Senin için hazırladığımız haberler