Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma: "Büyükekşi misafir olarak bile gelemez"

Özgür Koç
18.07.2024 - 13:24 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 13:33

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, TFF başkanlık seçimi hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. Detaylar haberimizde...

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma: "Büyükekşi misafir olarak bile gelemez"

AJANSSPOR - HABER

Fatih Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma, TFF başkanlık seçimi hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. Mehmet Büyükekşi'nin adaylığıyla ilgili olarak eleştirilerde bulunan Hurma, "Bu salona misafir olarak bile gelemez, başkan adayı olarak çıkıyor." dedi.

"Büyükekşi'nin tekrar Türk futbolunu yönetmeye talip olması inanılmaz bir durum"

Haber Türk'e konuşan Süleyman Hurma'nın açıklamaları şöyle:

"Hiçbir şekilde içime sinmeyen bir seçim. Bir kere Türkiye'yi UEFA'da temsil eden birinin adaylıktan çekilmek zorunda kalıyor olması bizim adımıza hiç sağlıklı değil. Geçen sezon onlarca skandala sebep olmuş, bunlardan dolayı toplumun, kulüplerin ciddi tepkisini almış, 18 Temmuz için seçim kararı almış, bu geç dendiğinde milli maçlar var, yoksa başka niyetimiz yok' diye cevap vermiş bir yönetim kurulu ve başkanın, şu koşullarda tekrar Türk futbolunu yönetmeye talip olması inanılmaz bir durum."

"Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın"

"Türk futbolunda bir takım oyun kurucular var. Bunlar da nüfuzlarına ve hükümete yakınlıklarına güvenerek oyunu istedikleri gibi kuruyorlar. Bu futbol adına sağlıklı ve güzel bir yapı değil. Bu tablodan utanmamız gerekiyor. Futbolun içinden gelen Cumhurbaşkanımız, bu ifadeyi kullanmayı sevmiyorum. Her bir şey olduğunda 'Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın' sözünü kullanmayı hiç arzu etmiyorum. Ama geldiğimiz noktada tek bir şansımız kaldı, Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kurtarsın."

"Geçtiğimiz sezon oyun temiz oynanmadı"

"Çünkü oraya iletilenler, burada yapılanlar hiçbir şekilde adaleti, futbolun ruhunu, dostluğu ve kardeşliği temsil eden durum değil. Bütün kulüpler birbirine girdi, herkes kutuplaştı. Bunlar tribünlere sirayet etti. Bunun olmaması gerekir. Ama bazı insanlar, ellerindeki gücü bırakmamak ve oyunu da temiz oynamamak için, çok net söylüyorum, çünkü geçtiğimiz sezon oyun temiz oynanmadı. Ve hiçbir ligde temiz oynanmadı."

"Bu insanları burada tutan bir irade var"

"Ligin en iyi 3-4 kadrosuna sahibim, takımım küme düştü. Her gittiğim yerde, bakanlıklara, partilere, kapıdaki kapıcıdan banka genel müdürüne kadar herkes 'sizi resmen düşürdüler' diyor. Toplum bu kanıya vardıysa, bunu yaratanlar haklı veya haksız orada durmaması gerekir. Orada durmalarını gerektiren şey ne bilmiyorum. Bu insanları burada tutan bir irade var. O iradenin çıkarlarına hizmet etmek için zorla burada tutuluyorlar."

"Bu salona misafir olarak bile gelemez, başkan adayı olarak çıkıyor"

"Buradaki kulüplerin hepsi baskı altında. Bunu insanlar söyler, söylemez. Kimisi kısmen söyler, kimisi tarif ederek söyler ama baskı altında. Büyükekşi'nin normal koşullarda şu salona misafir olarak gelme olasılığı çok düşük. Zaten futbolla uzaktan yakından ilgisi olmayan birisi. Mümkün değil. Bu salona misafir olarak bile gelemez, başkan adayı olarak çıkıyor. Geçen sene yaşananlardan sonra insan şartlar ne olursa olsun teşekkür eder gider. Ben bu işi yapamadım der."

"Hiçbir problemden kendine pay çıkarmayan birisi, bugün maalesef büyük bir olasılıkla seçilecek"

"Türk milli takımı Avrupa'nın en iyi takımlarından birisi. Bu çocuklar profesyonel olduğunda Büyükekşi maç izlemiyordu ya. Hiçbir kulübe, yetiştiriciye teşekkür etmeden 'biz başarı elde ettik' diyorlar. Yayın gelirini artırdıklarını söylüyorlar. Sen artırmadın. Yayın geliri 90 milyonun altında diye söyledin. Acun Medya ve Saran Medya girip rekabet artınca, onu da Kulüpler Birliği olarak biz soktuk, yayın geliri arttı. Hiçbir problemden kendine pay çıkarmayan birisi, bugün burada maalesef büyük bir olasılıkla seçilecek."

Senin için hazırladığımız haberler