Süleyman Hurma, Trabzonspor'un transfer yasağı hakkında konuştu!

03.05.2018 - 15:08 | Son Güncellenme: 03.05.2018 - 15:08

Süleyman Hurma, Trabzonspor'un transfer yasağı hakkında konuştu!

Trabzonspor Kulübü Eski Sportif Direktörü Süleyman Hurma, spor gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Beşiktaş’ın kupa maçına çıkmama kararını yorumlayan Hurma, Kayserispor’un TFF’den talebi, Trabzonspor’un transfer yasağı ve birçok konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Süleyman Hurma’nın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Beşiktaş ciddi bir haksızlığa uğradı"

Olayın sadece bir parçasını değerlendirirsek yanlış yorum yapmış oluruz. Beşiktaş’ın maça çıkmasını arzu ederdim. Büyük takım, şampiyon olduğu, her sene kupa aldığı için büyük olmaz. Bir takım değerler üzerine oturduğu zaman büyük olursunuz. Beşiktaş da büyük bir kulüp. İlk defa haksızlığa uğramadı, son da olmayacak. Ciddi bir haksızlığa uğradı. Buna  rağmen maça çıkmasını isterdim. Ülkemizde özellikle son dönemlerde gerek Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu’nun kararlarının akılla izahı olamıyor. İnsanları canından bezdirmiş durumda. Beşiktaş gücü yeten kulüplerden biri olduğu için tepki gösterdi. Başka tepki göstermek isteyenler de elbette vardır.

"Sorunların kaynakları, sorunları çözecek merciide oturuyor"

Beşiktaş’ın sahaya çıkmamasının bir cezası var. Gelecek sezon kupada olmayacak. Kupayı angarya olarak görmelerinin sebebi ne? Önceden, şampiyonlukla eşit bir kupaydı. Onu bu hale getiren sistemi de sorgulamak gerek. Anadolu takımları bile Türkiye Kupası’nı angarya olarak görüyorsa sistemi sorgulamalı. Futbolun sorunlarının kaynakları, futbolun sorunlarını çözme merciinde oturuyor. Futbolun sorunları bahsettiğim insanlardan kaynaklanıyor.

"Statların yapılması her şeyi çözmez"

Çok önemli sorunlarımız var. Bir sürü stat yapıldı ama statların olması bizim iyi olduğumuz anlamına gelmez. Örneğin; bir hastane yapıldığında içinde doktor ve hastaların olması gerek. Bir okul açıldığında içinde eğitmen ve öğrencilerin olması gerek. Binaların yapılması her şeyi çözmez. Statlar da öyle. Önemli olan bir kültür oluşturabilmek.

2024 adaylığı olumsuz etkilenir mi?

Konya’da Polonya-Hırvatistan maçı oynansa, o maçı kim seyreder? Türk Telekom Stadı’nda İtalya-Bulgaristan maçı oynansa, kim seyreder? Bir şampiyona organize ettik. Organizasyonda sıkıntı yaşamadık ama tribünler boştu. Bu tip durumlarda kötü gidiyoruz. Bir de üstüne böyle olumsuzluklar olunca 2024 adaylığı etkilenir. Herkes, kültürün, keyfin olduğu yere gitmek ister.

Kayserispor'un fikstür tepkisi

Türkiye’de fikstüre hiçbir zaman riayet edilmedi. Akşamdan sabaha değiştirildiği çok oldu. Bir fikstür yayınlayıp da ona bütün sezon riayet etmeyi becerebilen bir yapıda hiçbir zaman olmadık. İhlaller oldu. İnsanlar tepki gösterecektir. Bu fikstürleri tartışmaya açık hale getirmemek lazım. Yoksa birileri kalkar, maça çıkmayız der. Bu konu uzun süre tartışılacaktır.

"Galatasaray şampiyonluğu bırakmaz"

Spor Toto Süper Lig'de şu anda matematiksel olarak 4 takımın da şampiyonluk şansı var. Kalan haftalarda iddiası olan tüm takımlar şanslarını yoklayacak. Futbol tecrübe ve mantığımıza göre baktığımızda Galatasaray’ın bu saatten sonra şampiyonluğu bırakmayacağını söyleyebilirim.

"Yasağın kalkmaması Trabzonspor için fırsat olabilirdi"

Transfer yasağının kalkmaması Trabzonspor adına bir fırsat olabilirdi. Kendi yapısını düzeltmesi adına fırsat olabilirdi düşünüyorum. Trabzonspor’un sorunu futbolcular, yöneticiler ya da teknik adamlar değil. Trabzonspor, kendi anayasasını yazmak zorunda. Orada bazı güç odakları var. Onlar, insanların geliş ve gidişlerinde etkili. Sürekli onlar kazanıyor. Gelenler ve gidenler kaybeden oluyor. Bunun değişmesi lazım. Ekonomik olarak yapabilecekleri bir şey yok. Bu durum Trabzonspor’un bazı tedbirler almasını sağlayacak. Oraya gelen kişilerin yapısı da uygun. Trabzonspor’da bundan sonra küçülme politikası olacaktır diye tahmin ediyorum.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ...

Senin için hazırladığımız haberler