Süleyman Luş Analizi

20.10.2019 - 20:58 | Son Güncellenme: 20.10.2019 - 20:58

Süleyman Luş kimdir, kaç yaşında, mevkisi ne, istatitstikleri, sözleşmesi ne zaman bitiyor

Süleyman Luş Analizi

Galatasaray'da altyapıda forma giyen Süleyman Luş ile profesyonel sözleşme imzalandı. Peki Süleyman Luş kim ve nasıl bir futbolcu? 17 yaşındaki Süleyman Luş, sol bek pozisyonunda görev yapıyor. İşte Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt'un hazırladığı analiz! 

 

Galatasaray altyapısına geçtiğimiz yıl geçiş yapan Süleyman Luş, aynı zamanda Türkiye Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde de forma giyiyor.

Doğum Tarihi: 18 (24 Mart 2001)

Uyruk: Türkiye

Mevki: Sol Bek & Orta saha sol

Boy: 178 cm

Kilo : 73 kg

Kullandığı Ayak : Sol

Sakatlık Durumu: Tekrarlayan bir sakatlığı yok.

Sözleşme Bitiş Tarihi:  30.06.2021

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

 

Teknik olarak henüz tam oturmamış bir yapısı var. Hücuma verdiği katkılara bakarsak takım için gelecek vaat eden bir yeteneğe sahip. Çok yüksek enerjisi var bu yüksek enerjisini 90 dakika boyunca sahada yansıtıyor. Fit ve düzgün bir fiziği bulunan Süleyman her geçen gün fiziğini daha üst seviyelere doğru çekmeyi başarıyor. Yerinde sekmek yerine biraz daha gelişimine özen gösteriyor. Atik bir yapıya sahip. Bunu her maç göstermesini biliyor. Maç içinde geriye, öne yaptığı koşularla hızına bakarsak gayet yerinde hızı bulunuyor. Temposunu hiç azaltmadan ilk başladığı gibi bitirmeyi çok iyi biliyor. Bunu da ileriye çıkarken geriyi unutmamasına bağlayabiliriz. Kademe anlayışı gayet olumlu.

 

 

Vücut dengesi topla koordinasyonu etkili bir oyuncu. Fizik gücü, ikili mücadelelerdeki gücüne dengeli şekilde uyumlu. İki mücadelede genellikle kazanan taraf oluyor. Rakip karşılama pozisyonuna baktığımız zaman olumlu hamleleri bulunmakta.

 

Taç atışları bir bek oyuncusu için olunması gereken seviyede, zaman zaman uzun zaman zaman kısa taç atışlarını gayet yerinde yapmasını çok iyi biliyor.

 

Korner, kenardan serbest vuruşlar olduğu zaman alışık olmadığımız bek oyuncu topun başına geçiyor. Bunu başarılı şekilde yapması A Takım için ideal isimler arasına geliyor.

Sol açık olarak oynadığı zaman genellikle savunmaya daha çok yardım ediyor. Hücum oyunculuğu kimliğine tam bürünemiyor bunu A Takım seviyesin de değerlendirdiğimiz zaman olumsuz olabiliyor. Bulunduğu klasmanda hatasını düzeltebilir ama bir üst seviye de bu hata kabul edilemez duruma gelebilir.

 

Sol açıkta hem hücuma hem savunmaya dengeli şekilde yardım etse de bu onun olumlu yetenekleri durumuna gelmiyor biraz daha sol açık oynadığı oyunlar da hücum oyuncu kimliğine bürünmesi lazım. Bunu kabullendiği zaman ileri de takım için daha faydalı bir yapıya sahip olacaktır.

 

Sağ ayağı zayıf durumda içeriye kat ettiği zamanlar sağ ayağını kullanamadığı için çoğu pozisyonu olumsuz olarak sonuçlanabiliyor. Sağ ayağını biraz daha geliştirmesi lazım ki bunu yavaş yavaş geliştirmeye çalıştığı her geçen süre zarfında daha net ortaya çıkıyor.

 

Savunma yönünde ani ataklar olduğu zaman panikliyor daha çok konsantre olması lazım. Oyunu önceden okursa  bu hatası daha çabuk düzeltebilir.

 

Pas kalitesi yüksek bir oyuncu. Pasları direkt ayaklara vermesi kalitesini daha çok arttırıyor lakin hava topların da sorunu bulunuyor. Hava hakimiyetini fiziğini kullanarak sağlamaya çalışırsa bu engeli aşmış olacaktır. Bir üst seviye için bu kaçınılmaz bir sorun özellikle hücum anlayışı ile sahaya çıkan Galatasaray gibi bir takım da rakipler uzun yüksek toplarla oyunu açmaya çalışıyorsa hava hakimiyetiniz biraz daha üst seviyede olması gerekecektir. 

 

Bek oyuncusundan beklenen en iyi özellik isabetli orta olmasından dolayı Süleyman orta açmayı tam anlamıyla biliyor. Bek oyuncusunda aranan en iyi özelliği bu oyuncu da tamamıyla mevcuttur. Ceza alanı içine yaptığı olumlu ortalarla takımın ileri uçta ki oyuncularını beslemesini çok iyi biliyor ve başarıyor.

İNDEKSİ

 

Güç: 7

Hız: 8

Zıplama: 6

Hızlanma: 7

Pozisyon Alma: 7

Top Kapma: 7

Pas: 7

Orta: 7

Duran Top: 7

Hava Hakimiyeti: 7

Şut: 6

 

HAZIRLAYAN: ALİ BOZKURT

Yayınlanma Tarihi: 20.10.2019

 

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com
Senin için hazırladığımız haberler