Süleyman Toplusoy kimdir, kaç yaşında vefat etti?

02.06.2020 - 18:28 | Son Güncellenme: 02.06.2020 - 18:33

Giyim markası Roman Mağazaları'nın ortağı iş adamı Süleyman Toplusoy'un vefatı sonrasında internette iş adamına dair aramalar yapılmakta. Peki Süleyman Toplusoy kimdir, kaç yaşında ve neden vefat etti? İşte detaylar...

Süleyman Toplusoy kimdir, kaç yaşında vefat etti?

İş dünyasına bu sabah saatlerinde acı bir haber geldi. Kendini kötü hissettiği gerekçesiyle hastaneye götürülen Süleyman Toplusoy, götürüldüğü hastanede vefat etti. Bu haberin ardından Süleyman Toplusoy hakkında araştırmalar arttı. Peki Süleyman Toplusoy kimdir, kaç yaşında ve neden vefat etti? Detayları haberimizde...

Giyim markası Roman Mağazaları'nın ortağı iş adamı Süleyman Toplusoy kalp krizi nedeniyle vefat etti.

3 kızı vardı

Cemiyet ve iş dünyasının tanınmış isimlerinden iş adamı Süleyman Toplusoy, geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 3 kızı bulunan Toplusoy, İpek Toplusoy ile evliydi.

59 yaşında olan Süleyman Toplusoy'un, Muharrem ve Turgut isminde iki ağabeyi bulunuyor.

Süleyman Toplusoy, sahip olduğu Roman firmasının kuruluşu ve hayatı hakkında bazı bilgileri, daha önce verdiği bir röportajda açıklamıştı:

"1960 yılında Çekmeköy'de doğdum. O zaman çok ufak bir köydü. Şimdi değişti tabi. Babama köyde Durmuş Ağa derlerdi. Civar köylerden çalı ve odun toplattırır, onları fırınlara satardı. Enteresan bir girişimciydi."

"Biz aile olarak birbirimize çok bağlıyız. Ortağımızla problem yaşayınca bu işi bırakıp askere gittim. Askerden dönünce Rumeli Caddesi'nde abimin bir arkadaşıyla beraber konfeksiyon mağazası açtık. Ardından da 10 makinayla küçük bir atölyede imalata başladık. O yıl ürettikleri kabanlar büyük ilgi görür. Bir kış sezonu Roman'ın ibresi doksan derece döner. "40 metrekarelik bir dükkanda günde 80 kaban satardık. Yıldızımız bir anda parladı ve yoğun talep gördük. Başarılı oldukça işi büyüttük. Mağaza sayımızı ve üretimimizi artırdık."

Roman'ın bir mağaza ile başlayan yolculuğu bugün 11 mağaza, 20 bayi ve 80 satış noktasıyla devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler