Sumudica, Fenerbahçe'yi böyle yendi: İşin sırrı dosyada

19.12.2020 - 21:58 | Son Güncellenme: 19.12.2020 - 22:04

Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Gaziantep FK bu sezon Süper Lig'in en uzun süren yenilmeyen takımı oldu. Gaziantep'in Rumen Teknik Direktörü Marius Sumudica, hafta içinde yaptığı açıklamada elindeki dosyayı göstererek "Fenerbahçe'ye karşı her şey hazır. Hepsi bende" ifadesini kullanmıştı.

Sumudica, Fenerbahçe'yi böyle yendi: İşin sırrı dosyada

Ajansspor - Gaziantep Futbol Kulübü, teknik direktörleri Sumudica ile bu sezon başarıdan başarıya koşuyor. 11 maçtır kaybetmeyerek bu sezonun en uzun yenilmezlik serisine imza atan Güney ekibi, 3-5-2 sistemiyle kendi sahasında da 13 maçtır yenilgi yüzü görmüyor.

En son iç saha yenilgisini Şubat ayında Fenerbahçe karşısında 2-0'lık skorla alan Gaziantep FK'nın teknik direktörü Sumudica, bu hafta başında TRT ekranlarına çıkarak iddialı açıklamalarda bulunmuştu.

Sumudica, "Fenerbahçe maçı zor olacak. Biz de yaklaşık 1 senedir evimizde kaybetmiyoruz, en son Fenerbahçe'ye kaybetmiştik.Ama kazanmak için daha hazır olacağız. Benim rakibim ailemden biri olsa bile sahaya kazanmak için çıkarım. 3-5-2 sistemine hayran değilim. Oyuncularım bu sisteme uygun. Mesela Fenerbahçe hocası olsam 3-5-2 oynatmam takıma" demişti.

Sumudica, "Fenerbahçe maçına nasıl bir sistemle çıkacaksınız, analiz yaptınız mı?" sorusuna elindeki Fenerbahçe dosyasını göstererek "Her şey burada hazır. Bunlar sadece bende" demişti.

Gaziantep'teki maçta ev sahibi ekip, Vetrih, Maxim ve Kenan Özer'in golleriyle gülerken oyuncular gol sevinçlerini Sumudica ve yedek kulübesine koşarak kutladı. Fenerbahçe'nin tek sayısı Yunan oyuncu Pelkas'tan geldi. Bu sonuçla Fenerbahçe 23 puanla 3. sırada kalırken, Gaziantep 21 puana yükseldi ve 4. sıraya tırmandı. (Sumudica: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

Sumudica'nın kariyeri

Marius Sumudica, kariyerine Gloria Bistrita takımında 2010 yılında başladı. Rapid Bükreş, Astra Ploesti, FC Brasov, FC Vaslui, Cluj takımlarını çalıştırdıktan sonra Birleşik arap Emirlikleri takımı Al-Shaab'a gitti. Concordia ile ülkesine dönen Sumudica, Astra Giurgiu'yu çalıştırdıktan sonra Türkiye'ye Kayserispor'a geldi. Kayserispor'da 39 maça çıkan Rumen teknik direktör burada 1.62 puan ortalaması tutturdu. Kayseri'den sonra Suudi Arabistan'ın Al-Shabab takımına giden Sumudica, Haziran 2019'da Gaziantep FK ile anlaşmaya vardı.

Gaziantep ile 47 maça çıkan Rumen teknik adam, 1.47 puan ortalaması yakaladı. Sumudica ilk kez ligde Fenerbahçe galibiyetiyle 4. sıraya çıkmayı başardı. Maçtan sonra Gaziantep FK, Sumudica'nın dans ettiği bir gorüntüyü yayınlayarak "Anlık modumuz" mesajı paylaştı.

Futbolculardan Rolex hediyesi

Gaziantep’de futbolcular, Fenerbahçe maçından önce teknik direktörleri Sumudica’ya bir saat hediye etti.

Sumudica, içinde 'Kral' yazan Rolex marka saat için, 'Maçtan önce galibiyeti hissetmişler. Oyuncularıma Başakşehir maçı için prim sözü vermiştim ama bunu kendilerine kullanmamışlar. Çok pahalı bir hediye. İçinde kral yazıyor. Bana layık görmüşler. Oyuncularıma teşekkür ederim' dedi.

(Görüntü: A Spor)

Senin için hazırladığımız haberler