Marius Sumudica, Galatasaray'dan Kiralanan Cicaldau Hakkında Konuştu

Akın Ungan
25.10.2022 - 13:39 | Son Güncellenme: 25.10.2022 - 14:17

Kayserispor, Gaziantep, Rizespor ve Yeni Malatyaspor'u çalıştıran Marius Sumudica, Galatasaray'dan kiralık olarak ayrılan Alexandru Cicaldau hakkında konuştu.

Marius Sumudica, Galatasaray'dan Kiralanan Cicaldau Hakkında Konuştu

Süper Lig'de Kayserispor, Gaziantep, Çaykur Rizespor ve Yeni Malatyaspor olmak üzere dört farklı takımın teknik direktörlüğünü yapan Rumen hoca Marius Sumudica NTV Spor'a açıklamalarda bulundu. Bir gün Türkiye'ye geri dönmek istediğini söyleyen Sumudica, geçmişte yaşadığı bir pişmanlığı da itiraf etti. Rumen teknik adam ayrıca, vatandaşı Alexandru Cicaldau hakkında konuştu.

"Kayserispor'da başarılı işler yaptık"

Suudi Arabistan ekiplerinden Al Raed'i çalıştıran Sumudica, Kayserispor döneminde bahsetti, Teknik adam, "Kayseri’ye geldiğim zaman bir yıl kaldım ve harika bir gruba sahiptik. Çok iyi çalıştık, çok iyi oyunculara sahiptik ve Türk oyuncularla aramızda inanılmaz bir bağ vardı. Bir takım, bir aile yarattık." ifadeleri kullandı.

Sumudica, "Romanya’dan Sapunaru, Lung ve Boldrin gibi oyuncular da getirdik. Hangi teknik direktör Kayseri’de bir yıl kalmış? Kayseri’de her zaman bir sezonda üç, dört, beş teknik direktör çalışıyordu. Biz başarılı olduk ve Kayserispor o günden beri hala ligi daha iyi bir noktada bitiremiyor." şeklinde konuştu.

"Gaziantep'te harika bir takım inşa ettik"

Sumudica, "Daha sonra Gaziantep… Orada alt ligden birçok oyuncu vardı. Harika bir takım inşa ettik. İnsanların şunu unutmaması gerekiyor, Gaziantep ilk senesinde Sumudica ile ligi 8. sırada bitirdi. İkinci sezonda dördüncü sıradaydık. Beşiktaş’ı yendik, Fenerbahçe’yi yendik, deplasmanda Başakşehir’i yendik. Şu anda TFF başkanı olan Mehmet Büyükekşi’ye tebriklerimi iletmek istiyorum. Düşünün, şu andaki TFF başkanı, Gaziantep’te Sumudica ile çalışan kişi. Bu şekilde de başarılı oldular, büyük bir başarıydı." diye konuştu.

 

Sözlerine devam eden Sumudica, "Gaziantep’te bugün insanlar beni yine seviyorlar, onlarla hiçbir problemim yok ama yalnızca bir röportajda, bir şaka yaptım… Eğer o sezon devam etseydim Avrupa’da oynayacaktık. Çok iyi bir takımımız vardı, çok iyi gidiyorduk. Şunu unutmayın, Gaziantep’te bir yıl boyunca iç sahada kaybetmedik. Üst üste 18 maç kaybetmedik, 21 maç boyunca her maç gol attık. Bu benim için de Gaziantep için de büyük bir performans. Tüm hocalara saygı duyuyorum ama ben gittikten sonra çok fazla para harcamalarına rağmen daha kötü yerlerde ligi bitirdiler. Birçok bağlantım var ve birçok önemli oyuncu getirdik. Çünkü bağlantılarımız var. Ama şunu söylemek istiyorum; Kayserispor ve Gaziantep benim her zaman kalbimde ve onların daima iyi sonuçlar almalarını, iyi durumda olmalarını istiyorum." dedi.

"Hala bana ödemeleri gereken 300 bin Euro var"

Rumen teknik adam, "Rize’ye gittiğimde hazır değildim çünkü Gaziantep’teki şoku henüz atlatamamıştım bile. Ayrıca göreve başladığımızda 20 oyuncu koronavirüse yakalandı. Takım ve oyuncular zaten hazır değildi. Her hafta 4-5 farklı oyuncu oluyordu ve takım inşa etmek çok zordu. Malatya hakkında ne söyleyebilirim… Hala bana ödemeleri gereken 300 bin Euro var çünkü ekibim ve ben FIFA'da davayı kazandık. Ancak her türlü fedekarlığı yapıp kulübe engel değil yardım etmek isteriz ama bizi bu konuda kimse aramadı kulüpten. Bu herkes için önemli bir para ama benim için önemli değil. Ancak hiçbir zaman Malatya beni ya da ekibimi aramadı. Oysa ben de ekibim de takıma yardımcı olmak isterdik. Ben oyuncularıma cebimden bonus veren bir teknik direktörüm." açıklamasını yaptı.

"Ben Türkiye'den nasıl nefret edebilirim?"

Sumudica, "Türkiye’de çok iyi yerli hocalar var ve birçoğuna büyük saygı duyuyorum. Ama şunu söylemek istiyorum; ben hiçbir zaman Türk teknik direktörler hakkında, Türk halkı hakkında kötü bir şey söylemedim. Türkiye benim ikinci ülkem. Eşim geçtiğimiz günlerde İstanbul’u ziyaret etti ve bazı evlere baktı çünkü oradan bir ev almayı düşünüyorum. Ben Türk insanını nasıl sevmem? Ben bu ülkeden nasıl nefret edebilirim ki? Bu aptalca bir düşünce. Türkiye benim kalbimde bir yer." dedi.

"Benim hayalim geri dönmek"

Türkiye'ye geri dönmek istediğini söyleyen Rumen teknik adam, "Benim hayalim geri dönmek. Ne zaman bilemiyorum. Çünkü 2 yıl kontratım ver. Bu kolay bir şey değil. Suudi Arabistan’da 2 yıl kontrat bulmak o kadar kolay değil. Burada genelde 6 aylık, 1 yıllık sözleşme yapılır. Ancak Türkiye’yi özlüyorum, Türkiye’yi seviyorum. Çünkü Türkiye’de yeniden bir şeyler yapmak istiyorum. Türkiye’deki işim bitmedi. Gaziantep’teyken Avrupa kupalarında oynamak üzereydik. Bu lige yeni çıkmış bir takım için hiç kolay değil. Türkiye bana birçok şey Verdi ve ben de bunun karşılığını vermek isterim. Türkiye’ye geri dönmek benim hayalim. Türkiye’de herkes futbolla ilgili konuşuyor, atmosferi yaşayabiliyorsunuz, gazeteler, medya, taraftarlar… Onlarca televizyon programı, fanatik taraftarlar ve duygular… Ben bunları özledim, binlerce taraftarları, duygu yüklü maçları…" ifadelerini kullandı.

"Bir pişmanlığım var…"

Bir itirafta bulunan Sumudica, "Bir pişmanlığım var… Gaziantep’teyken verdiğim o röportajdan ötürü pişmanım. Ayrıca bazı zamanlar bazı hatalar da yaptım. Ama Sumudica bir futbol çılgını, bir Türkiye çılgını. Gerçekten bu ülkeyi çok seviyorum. Türkiye’den direkt Cluj’a gittim, daha sonra Al Shabab’da çalıştım ve şimdi Al Raed’deyim. Türkiye’den hiçbir takımla görüşmedim, teklif de almadım." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Ali Palabıyık, VAR çağrısına uymadı mı? Deniz Çoban açıkladı
Habere Git

"Cicaldau neden bunu yaptı bilemiyorum"

Galatasaray'dan İttiahad Kalba'ya kiralık olarak giden Cicaldau hakkında konuşan Sumudica, "Neden bunu yaptı, neden böyle bir tercih yaptı bilemiyorum. Çünkü hala genç bir oyuncu ve yetenekleri olan, geleceği olan bir futbolcu. Ayrıca Galatasaray’da kötü bir performans da sergilemedi. Çok iyi maçlar çıkardı. Ama şunu söylemek istiyorum, Türkiye futbol oynamak için kolay bir ülke değil. Kolay diyenler aptaldır. Türkiye bana göre Avrupa’nın 6. büyük ligi. Bunu orada teknik direktörlük yaptığım için söylemiyorum. Futbolu seviyorum, futbolla yatıp kalkıyorum, her zaman ailemle arkadaşlarımla futbol konuşuyorum ve bunu söylüyorum. Gerçekten çok zor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler