Sunay Akın'dan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye: Kupa ikiye bölünsün

29.12.2023 - 21:12 | Son Güncellenme: 29.12.2023 - 21:20

Türk şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a Süper Kupa önerisi geldi. İşte Akın'ın sözleri.

Sunay Akın'dan Galatasaray ve Fenerbahçe'ye: Kupa ikiye bölünsün

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, bugün Turkcell Süper Kupa finalinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da TSİ 20.45’te kozlarını paylaşacaktı. 

Atatürk tişörtleri ve pankartlarına izin verilmedi

Ancak Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesinden dolayı iki kulüp mücadeleyi oynamama kararı aldı.

Galatasaray ve Fenerbahçe İstanbul'a dönüyor

Süper Kupa'nın iptal edilmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kafilesi Türkiye'ye doğru yola çıktı. İki kulübün geç saatlerde İstanbul'da olması bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Araplar duyurdu! Süper Kupa maçı iptal edildi
Habere Git

Sunay Akın'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a kupa önerisi

Türk şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Suudi Arabistan yetkililerinin Atatürk tişörtleri ve pankartlarına izin vermemesi sonrası Fenerbahçe ve Galatasaray'a sosyal medya hesabından bir öneride bulundu.

"Kupa ikiye bölünsün"

Akın önerisinde, "Kupa ikiye bölünsün… Çünkü iki kulübümüz de kalbimizde şampiyon oldular" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Soyunma odasında polis bekleyişi! Suudiler Atatürk'e müdahale edecek
Habere Git

Trabzonspor'un yarım kupası var

Bilindiği üzere Trabzonspor'un müzesinde bir yarım kupası bulunuyor.

1957-58 sezonunda Trabzon'da oynanan Türkiye Amatör Futbol Şampiyonasında Trabzon İdmanocağı ile Ankara Havagücü tüm maçlarını kazanarak final maçını Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynarlar. Maçta taraflar eşitliği bozamazlar. Maç berabere biter ama takımların puanları ve averajları eşittir. Ne yapılması konusunda uzun tartışmalar yaşanır. Bir grup yeni bir maçın oynanmasını ister. 

Trabzon İdmanocağı tarafı, maçın tekrar Trabzon'da oynanması konusunda diretir. Havagücü, tarafsız saha ister. Ancak bir türlü anlaşamazlar. Sonunda Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun hemen güney kısmında yer alan Sanat Lisesi'nde şampiyonluk kupası ortadan ikiye bölünür ve iki şampiyon ilan edilir. Bu olay Türk Futbol Tarihinde bir ilk olarak tarihe geçer.

Senin için hazırladığımız haberler