Super Bowl LIV için nefesler tutuldu

29.01.2020 - 19:14 | Son Güncellenme: 02.02.2020 - 23:44

Super Bowl LIV için nefesler tutuldu

Dünya sporlarının en büyük final organizasyonu olan ve ABD Ulusal Futbol Ligi NFL’in şampiyonunu belirleyen Super Bowl, bu yıl 54. kez düzenlenecek. Türkiye’de 2 Ocak Pazar gününü 3 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece, saat 02.30’da başlayacak olan Super Bowl hakkında öne çıkanlar şu şekilde:

1967’DEN BERİ ORGANİZE EDİLİYOR

Bu sezon 100. yılını kutlayan NFL’de Super Bowl maçları, 1967 yılından itibaren oynanıyor. AFL (Amerikan Futbol Ligi) ve NFL (Ulusal Futbol Ligi) İlk Dünya Şampiyonluk Maçı adıyla oynanan 1. Super Bowl, 15 Ocak 1967 tarihinde AFL Şampiyonu Kansas City Chiefs ve NFL Şampiyonu Green Bay Packers arasında, Los Angeles Memorial Colliseum’da oynandı. Karşılaşmayı 35-10 kazanan Packers, tarihin ilk Super Bowl şampiyonu oldu. Peynir Kafalılar, bir sonraki yıl Oakland Raiders’ı 33-14 yenerek mutlu sona ulaştı. Ayırca, Packers’ın bu şampiyonluklarındaki başantrenörü Vince Lombardi’nin adı, Super Bowl’un kupasında yaşatılıyor.

EN ÇOK KAZANANLAR STEELERS VE PATRIOTS

New England Patriots'ın wide receiverı Julian Edelman, geçen sezon Massachusetts ekibinin Los Angeles Rams karşısında kazanılan Super Bowl'da kupayı kaldırırken...

Super Bowl’da Vince Lombardi Kupası’nı en çok kazanan takımlar Pittsburgh Steelers ve New England Patriots’ın 6 şampiyonluğu bulunuyor. 5 şampiyonluğu bulunan San Francisco 49ers, Kansas City Chiefs’i mağlup ettiği takdirde Steelers ve Pats ile aynı şampiyonluk sayısına ulaşacak. Niners gibi Dallas Cowboys’un da 5 Super Bowl şampiyonluğu bulunurken, Green Bay Packers ve New York Giants 4’er, Oakland/Los Angeles Raiders (Şimdi Las Vegas Raiders) ile Washington Redskins ve Denver Broncos 3’er, Miami Dolphins, Indianapolis Colts ve Baltimore Ravens 2’şer, New York Jets, New Orleans Saints, Tampa Bay Buccaneers, Philadelphia Eagles, Kansas City Chiefs, Chicago Bears, Seattle Seahawks ve St. Louis/Los Angeles Rams de birer kez Vince Lombardi Kupası’nı müzesine götürdü.

EN TALİHSİZİ: BUFFALO BILLS

Amerikan Futbol Konferansı Doğu Grubu takımlarından Buffalo Bills, (AFC) Super Bowl tarihinin en talihsiz takımı olarak dikkat çekiyor. 1991-1994 yılları içinde, üst üste 4 kez Amerikan Futbol Konferansı şampiyonu olarak Super Bowl’a kalan Bills, 1991’de New York Giants’a 20-19, 1992’de Washington Redskins’e 37-24, 1993 ve 1994 yıllarında Dallas Cowboys’a sırasıyla 52-17 ve 30-13 yenilip mutlu sona ulaşamadı. Bills haricinde Carolina Panthers, Atlanta Falcons, Los Angeles Chargers, Arizona Cardinals, Minnesota Vikings, Cincinnati Bengals ve Tennessee Titans da, Bills gibi Super Bowl’a kalmalarına karşın kupaya uzanamadı. Cleveland Browns, Detroit Lions, Houston Texans ve Jacksonville Jaguars da, tarihlerinden Super Bowl’a kalamadı.

Senin için hazırladığımız haberler