Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa derbisi tekrardan ertelendi

11.03.2024 - 19:59 | Son Güncellenme: 12.03.2024 - 17:29

7 Nisan’da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı ileri bir tarihe ertelendi.

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa derbisi tekrardan ertelendi

AJANSSPOR - HABER

7 Nisan’da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı ileri bir tarihe ertelendi.

Süper Kupa için resmi açıklama bekleniyor

Yakup Çınar'ın haberine göre Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa finali ileri bir tarihe ertelenecek. Federasyonun kısa süre içerisinde bu konuyla ilgili açıklamayı yapmasını beklendiği belirtildi.

Fenerbahçe çeyrek finale yükseldi, Süper Kupa riske girdi

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan fakat iptal olan Süper Kupa maçının oynanacağı tarihi TFF geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı. Buna göre Galatasaray ve Fenerbahçe'nin oynayacağı Süper Kupa mücadelesi 7 Nisan tarihinde Şanlıurfa Stadyumu'nda oynanacaktı. Ancak Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finali hemen hemen garantilemesi Süper Kupa finali öncesinde sıkıntıya neden oldu.

Haftada 2 maç

İstanbul'da büyük bir mucize gerçekleşmezse Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselecek. Bu da Fenerbahçe'nin 11 Nisan ve 18 Nisan'da iki çeyrek final maçı oynaması anlamına gelecek.

28 Nisan'da oynanacak Beşiktaş derbisine kadar Fenerbahçe haftada sürekli 2 maça çıkacak. 9 maç oynayacak. Sadece milli arada dinlenebilecek. Galatasaray ise sadece 6 maç oynayacak.

İşte Fenerbahçe'nin Süper Kupa sürecindeki maç takvimi

Fenerbahçe bu süreçte 1 tane Avrupa deplasmanı ile Trabzon ve Sivas'a gidecek. Galatasaray ise sadece Alanyaspor maçı için İstanbul dışına çıkacak.

  • 29'uncu hafta 10 Mart Pendikspor
  • 14 Mart Union maçı rövanşı
  • 30'uncu hafta 17 Mart Trabzonspor (D)
  • 31'inci hafta 3 Nisan Adana Demirspor
  • 7 Nisan Galatasaray (Süper Kupa)
  • 11 Nisan Konferans Ligi çeyrek final ilk maçı
  • 32'nci hafta 14 Nisan Karagümrük
  • 18 Nisan Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçı
  • 33'üncü hafta 21 Nisan Sivasspor (D)

Galatasaray'ın Süper Kupa sürecindeki maç takvimi

Galatasaray ise 34'üncü haftada oynayacağı Adana Demirspor maçına  kadar oynayacağı karşılaşmalar

  • 39'uncu hafta 8 Mart Rizespor
  • 30'uncu hafta 17 Mart Kasımpaşa (D)
  • 31'inci hafta Hatayspor
  • 7 Nisan Fenerbahçe (Süper Kupa finali)
  • 32'nci 14 Nisan hafta Alanyaspor (D)
  • 33'üncü hafta 21 Nisan Pendikspor

Süper Lig fikstürü kaydırılmıştı

7 Nisan'da Süper Kupa maçının oynayacağını duyurdu. Galatasaray - Fenerbahçe maçı nedeniyle Süper Lig fikstürü bir hafta kaydırmıştı. 

Buna göre 5-6-7 ve 8 Nisan'da oynanması planlanan maçlar sonraki hafta oynanacak. Lig ise 26 Mayıs'ta sonlanacak.

Konuyla ilgili TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"7 Nisan 2024 tarihinde oynanmasına karar verilen Turkcell Süper Kupa müsabakası nedeniyle;Trendyol Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan 32. haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanmasına,

Turkcell Süper Kupa müsabakasında takvim değişikliği nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatı'nın 18. maddesinin bu maçta uygulanmamasına ve kulüplerin transfer ettiği futbolcuları finalde oynatabilmelerine karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Turkcell Süper Kupa maçının bilet geliri, depremzedeler için bağışlanacak

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Nisan'da Şanlıurfa'da yapılacak Turkcell Süper Kupa maçının bilet geliri, 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlar için bağışlanacak.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda oynanacak 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakasından elde edilecek bilet gelirinin, TFF ve iki kulübün ortak kararıyla Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen vatandaşlar için bağışlanacağı belirtildi.

İlgini Çekebilir
TFF'den Süper Kupa açıklaması! Biletler bağışlanacak
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler