Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçına VAR engeli!

Cem Ergün
26.02.2024 - 20:04 | Son Güncellenme: 26.02.2024 - 23:04

Galatasaray ve Fenerbahçe, Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacak Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek. Ancak stadyumun teknik yetersizliği sebebiyle VAR'a engel geldi.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçına VAR engeli!

AJANSSPOR HABER

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek Süper Kupa final maçında yarı otomatik ofsayt sistemi kullanılamayacak.

Stad koşulları yetersiz

Haberde, Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacak Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nun teknik alt yapısının yetersiz olduğu belirtildi. Bu sebeple otomatik ofsayt sistemi için uygun ortamın olmadığı kaydedildi.

Süper Kupa finalinde VAR kullanılacak mı?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finalinde, Video Yardımcı Hakem sisteminin (VAR) kullanılmasında ise herhangi bir engel olmayacak.

Arabistan'da final ertelenmişti

Süpe Kupa final maçının 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan'da oynanması planlanmıştı. Ancak Suudi Arabistanlı yetkililerin iki takımın Atatürk tişörtleri ve pankartlarıyla maça çıkmasını engellemesi sebebiyle hem Galatasaray hem de Fenerbahçe sahadan çekilmişti.

17 yılda tamamlandı

Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nun temel, 1992 yılında atıldı. 3 yıl içerisinde bitirilmesi planlanan stadyum, aksaklıklar sebebiyle 2009 yılında bitirilerek kullanıma sunuldu.

Türkiye Kupası finali oynandı

2023 Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacak olan Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu daha önce de Türkiye Kupası Finaline ev sahipliği yaptı. Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında 2010 yılında oynanan final maçına ev sahipliği yapan Şanlıurfa Stadyumundaki finali, 3-1'lik skorla Trabzonspor kazanmıştı.

Süper Kupa finali ne zaman oynanacak?

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa final mücadelesi 7 Nisan 2024 tarihinde Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler