Süper Kupa skandalından sonra gözler TFF'de! İstifa gelecek mi?

Akın Ungan
29.12.2023 - 22:48 | Son Güncellenme: 29.12.2023 - 22:58

Suudi Arabistan'da planlanan Süper Kupa finali, Atatürk pankartı ve tişörtüne onay çıkmaması nedeniyle iptal edildi. Bu olayın ardından TFF'den istifa gelebileceği iddia edildi.

Süper Kupa skandalından sonra gözler TFF'de! İstifa gelecek mi?

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta oynanması planlanan Süper Kupa finali, Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve tişörtlerine onay verilmemesi üzerine iptal edildi. Uzun süren görüşmelerin ardından alınan iptal kararı gözlerin Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çevrilmesine neden oldu.

Önce İstiklal Marşı'nın okunmasına Suudi Arabistan tarafından karşı çıkıldığı iddia edilirken, daha sonra yapılan görüşmelerle İstiklal Marşı krizi aşıldı. Fakat Suudi yetkililer, sözleşmede yer almadığı iddia edilen Mustafa Kemal Atatürk pankartı ve tişörtlerine onay vermedi. Taraflar masaya oturarak uzun süre bu krizi aşmak için çaba sarfetti.

Gözler TFF'de

Birçok kişi Cumhuriyetin 100'üncü yılında Süper Kupa'nın Türkiye'de oynanmasını isterken TFF, Suudi Arabistan ile anlaşma sağlayarak finalin Riyad'ta yapılmasına karar vermişti. Bugün maç öncesi yaşananların ardından gözler TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TFF yönetimine çevrildi.

İlgini Çekebilir
TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe'den ortak Süper Kupa açıklaması!
Habere Git

TFF yönetimi istifa edebilir

Kulislerde TFF yönetiminin istifa edebileceği konuşuldu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifasını istediği öne sürüldü. Riyad dönüşü alınacak kararlar merak konusu.

Senin için hazırladığımız haberler