Süper Kupa tarihi değişecek mi? Fenerbahçe çeyrek finale koşuyor

Furkan Sönmez
08.03.2024 - 02:51 | Son Güncellenme: 08.03.2024 - 03:02

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Sports Digitale Youtube kanalında Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa finali hakkında yorumlarda bulundu. Detaylar.

Süper Kupa tarihi değişecek mi? Fenerbahçe çeyrek finale koşuyor

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Sports Digitale Youtube kanalında Fenerbahçe'nin Konferans Ligi son 16 ilk maçında Belçika ekibi Union SG'yi 3-0 mağlup etmesi ve 7 Nisan'daki Süper Kupa maçının tarihi hakkında açıklamalarda bulundu.

"İki takım elenmeden siz maçı 7 Nisan'a aldınız"

Konferans Ligi'nde çeyrek final kapısını aralayan Fenerbahçe'nin, Süper Kupa'da Galatasaray ile oynayacağı maçın tarihi hakkında konuşan Rıdvan Dilmen "Süper Kupa maçı çok konuşuldu ve gazı kaçtı. Galatasaray ve Fenerbahçe son 8'e kaldı mesela, iki takımda elenmeden siz maçı 7 Nisan'a aldınız. Lille'de o hafta erteledi maçını, ne yapacaksın Galatasaray'la mı oynayacaksın Urfa'da? Tabii ki yayıncı kuruluş önemli değerli ama bence çok sağlıklı bir karar alınmadı. Galatasaray elenmeden önce verilmişti hatta bu karar" yorumunu yaptı.

Konferans Ligi'nde çeyrek final maçları ne zaman?

Fenerbahçe'nin olası çeyrek final karşılaşmaları, Süper Kupa finalinden 4 gün sonra başlayacak. Tarihler değişmezse 7 Nisan'da  Galatasaray ile Süper Kupa finali oynayacak olan Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldiği anda ilk maçını 11 Nisan'da oynayacak. Çeyrek final rövanş maçı ise 18 Mayıs'ta yapılacak. Sarı lacivertliler olası çeyrek final ve Süper Kupa maçlarıyla 11 gün içinde 3 önemli maça çıkacak.

Süper Kupa Şanlıurfa'da oynanacak

29 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması beklenen Süper Kupa finali, maç öncesinde Suudi yetkililerinin tavırları ve yasakları sonrasında iptal oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) konuyla ilgili açıklama yaptı ve finalin ertelendiğini duyurdu. Daha sonra ise geçtiğimiz haftalarda TFF, Süper Kupa'nın Şanlıurfa şehrinde oynanacağını dile getirdi.

Süper Kupa'nın saati değişti

TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finalinin saati hakkında değişikliğe gitti. Federasyon normalde 21:00'de başlayacak olan dev finalin saatini şu ifadelerle değişti: "2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray A.Ş. ile 2022-2023 Sezonu Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe A.Ş. arasında 7 Nisan 2024 Pazar günü oynanacak 2023 Turkcell Süper Kupa maçının başlama saatinde güncelleme yapılmıştır. Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda daha önce 21.00 olarak planlanan müsabakanın başlama saati 21.30 olarak güncellenmiştir. "

Senin için hazırladığımız haberler