Süper Kupa'da dev derbi! Galatasaray-Beşiktaş maçı kanalı ve ilk 11'leri...

03.08.2024 - 08:03 | Son Güncellenme: 03.08.2024 - 19:27

18. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa'da Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Maç ne zaman, hangi kanalda ve ilk 11'ler gibi detaylar haberde.

Süper Kupa'da dev derbi! Galatasaray-Beşiktaş maçı kanalı ve ilk 11'leri...

AJANSSPOR HABER

Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray ve Beşiktaş kozlarını paylaşacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşmada Atilla Karaoğlan düdük çalacak. İşte maça dair detaylar...

Galatasaray-Beşiktaş maçı ne zaman ve hangi kanalda?

Süper Kupa mücadelesi, bugün İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Müsabaka, 20.45'te başlayacak ve ATV'den canlı yayımlanacak.

İlk 11'ler

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Berkan, Ziyech, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Gedson, Rashica, Rafa Silva, Semih, Immobile

Maçın hakemi belli oldu

Turkcell Süper Kupa Finali'nde Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda 3 Ağustos Cumartesi günü saat 20.45'te Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak karşılaşmanın hakemi Atilla Karaoğlan oldu


356. randevu

Galatasaray ile Beşiktaş, yarın yapacakları Turkcell Süper Kupa mücadelesiyle tarihlerinde 356. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0'lık galibiyetiyle başlayan rekabette, geride kalan 355 maçın 127'sini Galatasaray, 114'ünü ise Beşiktaş kazandı. Rakiplerin 114 karşılaşması ise beraberlikle sonuçlandı.

Taraflar arasındaki tarihi rekabette sarı-kırmızılıların attığı 496 gole, siyah-beyazlılar 464 golle karşılık verdi.

Süper Kupa'da 9. karşılaşmaları

1965-1966 sezonundan bu yana Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa adlarıyla düzenlenen organizasyon, Galatasaray ve Beşiktaş'ı 8 kez karşı karşıya getirdi.

Altısı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda yapılan karşılaşmalarda Galatasaray 4, Beşiktaş ise 2 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. İki takım arasındaki iki Süper Kupa mücadelesinde ise takımlar birer kez kupayı kaldırdı.

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin sahadan çekilmesiyle Süper Kupa’nın sahibi olmuştu.


Sarı-kırmızılıların tarihinde daha önce 17 Süper Kupa bulunurken bu başarılarına Beşiktaş karşısında bir yenisini daha eklemek istiyor.


Galatasaray son olarak 2023-2024 sezonunda Süper Kupa’yı müzesine götürmüştü.

Senin için hazırladığımız haberler