Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Finali'nin tarihi değişti!

03.11.2023 - 19:10 | Son Güncellenme: 03.11.2023 - 20:01

Son dakika spor haberleri... TFF, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının tarihinin değiştirildiğini açıkladı. İşte detaylar

Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa Finali'nin tarihi değişti!

AJANSSPOR - HABER

TFF, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının tarihinin değiştirildiğini duyurdu.

İşte yeni Süper Kupa Finali tarihi

Süper Kupa maçının 30 Aralık 2023 tarihinden 29 Aralık 2023 tarihine alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktır. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapılacak maç saat 20.45'te başlayacaktır." denildi.

İlgini Çekebilir
CANLI | Galatasaray- Kasımpaşa
Habere Git

Suudiler'den TFF'ye 10 yıllık teklif iddiası

Öte yandan Suudi Arabistan'ın, Süper Kupa ve Ziraat Türkiye Kupası'nın 10 yıl boyunca kendi topraklarında düzenlemek için 100 milyon Euro'luk teklifte bulunduğu iddia ediliyor.

3 gün sürecek dörtlü final

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 29 Aralık'ta oynanacak olan Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacak olan Suudi Arabistan, iş birliğini genişletme kararı aldı. Ziraat Türkiye Kupası'nı da isteyen Araplar, buna karşın format değişikliği de istedi. Eleme usulü ilerleyen Ziraat Türkiye Kupasın'da dörtlü final isteyen Suudiler, böylece 3 günlük bir kupa organizasyonu talep etti. 

Kazananlar final kaybedenler üçüncülük maçı

Kupada son dörde kalan kulüpler ikişer eşleşecek. Maçlarını kazananlar finalde karşıya karşıya gelecek. Kaybedenlerse üçüncülük maçı oynayacak. 

Para dereceye göre pay edilecek

Organizasyon masraflarını da üstlenecek olan Suudi Arabistan'ın vereceği ödül parası ise iki kupa arasında eşit olarak bölünecek. Daha sonra da elde edilen derecelere göre kulüplere pay edilecek.  TFF, maddi gelirin yanı sıra kulüplerin vitrine çıkması için de teklife olumlu buldu.

Okan Buruk: "Süper Kupa'nın tarihini doğru bulmuyorum"

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçının tarihini eleştirmişti. Buruk,  "Süper Kupa için bence yeri tartışılır. Kulüplerin ne düşündüğü de önemli, kulüplere belki önemli gelir olacak. Birçok ülke bunu yapıyor. İspanya da bunu yapılıyor. Zamanı olarak yanlış bir zaman olduğunu tekrarlamak istiyorum. Avrupa’da oynuyoruz, ligde yoğun tempoda oynuyoruz. Oyuncuların tatil yapacağı tek hafta vardı. 24 Aralık’ta zaten derbi var. 6 gün sonraya maç koyulması, bu oyunculara tatil yapma diyoruz. Dünyada büyük bir konu, milli maçların, Avrupa’daki maçların çokluğu. Bu oyuncuların insan olduğunu unutuyoruz. Bu oyuncuların dinlemesi de gerekiyor. Belki ailesiyle, sevdikleriyle buluşacak. Tarih olarak doğru bulmuyorum. Diğer konuda saygı duyuyorum. Tabii ki gidip oynayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler