Süper Lig 21. hafta panoraması

11.02.2020 - 00:40 | Son Güncellenme: 11.02.2020 - 00:18

Süper Lig 21. hafta panoraması

Tartışmaların devam ettiği bir Süper Lig haftasının da sonuna geldik. 21. haftada üst tarafları ilgilendiren maçlarda beklenmeyen sonuçlar alındı. İlk 7 içinde bulunan takımlar arasından Fenerbahçe – Alanyaspor karşı karşıya geldi. Lider Sivasspor ise kendi evinde Başakşehir'i ağırladı. Üst tarafları ilgilendiren bu maçlarda 4 takım sahadan beraberlikle ayrıldı.Galatasaray ise Kasımpaşa maçından 3 puan ile ayrılarak bu sezon ilk defa Fenerbahçe'nin önüne geçti.

Fenerbahçe – Alanyaspor maçında Cisse’nin penaltısını Altay Bayındır kurtardı. Hakem bu pozisyonda Altay’ın önde olduğunu söyleyerek penaltı pozisyonunu tekrarlattı. Bu sefer Cisse golü buldu. Fenerbahçe penaltı kazanarak durumu 1-1 yaptı. Maçın devamında Alanyaspor bir penaltı daha kazandı. Cisse yine penaltı pozisyonundan yararlanamadı. Maçın son dakikalarında Mustafa Pektemek’in girdiği pozisyonda Fenerbahçeliler penaltı bekledi. Hakem oyunu devam ettirerek maçın tartışmalı pozisyonlarına bir yenisini eklemiş oldu. Haftanın en ilginç maçında penaltılar üst üstte geldi ama kazanan olmadı.

Ajansspor olarak bu hafta ligde neler yaşandı, haftanın enlerini sizler için derledik. İşte Süper Lig 21. Haftanın Enleri

Ali BOZKURT / Ajansspor

  • Galatasaray, bu sezon Süper Lig puanlama sistemine göre ilk kez ezeli rakibi Fenerbahçe’nin önüne geçti. 39 puan ile 5. Sırada bulunuyor. Fenerbahçe ise 38 puan ile 6. Sırada yer alıyor.
  • Sivasspor bu hafta Başakşehir ile beraber kalarak son 3 haftada 7 puan kaybetti. Önce Rizespor ile beraber kaldı ardından Gaziantep FK karşısında 5-1 yenilgi aldı.

Haftanın 11’i

Haftanın Takımı: Ankaragücü

Tam 14 hafta dile kolay, 14 hafta sonra galibiyet ile tanış ve onu da deplasmanda! Ankaragücü bu galibiyet ile Haftanın Takımı olmayı çoktan hak etti.

Haftanın teknik direktörü: Mustafa Reşit Akçay

  •  Küme düşüp düşmeme mücadelesi veren Ankaragücü'nde kazandığı puan ile Haftanın Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay seçildi.

Haftanın oyuncusu: Adem Büyük

  • Galatasaray'da bir türlü forvet isimlerin birlikte oynayamaması dikkat çekiyor. Falcao'nun bir türlü tam olarak sahalara dönmemesi, Andone'nin ağır sakatlığı derken tüm yük Adem Büyük'ün üzerine kaldı. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın tek golü atan golcü oyuncu bu maçta da Galatasaray adına 2 gol atarak takımın 3 puan almasında büyük katkı sağladı. Böylelikle Adem Büyük Haftanın Oyuncusu oldu.

Haftanın en iyi genci:Hüseyin Türkmen

  • Haftanın 11'ine seçtiğimiz Hüseyin bu sezon Trabzonspor ile oynadığı maçlarda iyi istatistikler çıkarmaya devam ediyor.

Haftanın Golü: Dever Orgill

Ankaragücü 14 hafta sonra tek gol ile maçı kazandı. Tek golü atan isim Dever Orgill, uzaktan sertçe topa vurarak kaleciyi avladı. Bu golün önemi ve güzelliği Haftanın Golü olarak seçildi. Tabii ki Boateng'in golü güzel, Mensah penaltıdan atsa da güzel bir vuruş sergiledi. Onların da güzel gollerini es geçmeyelim. Anthony Nwakaeme, Lens gibi oyuncuların gollerini de eklersek bu hafta güzel golleri izledik.

Haftanın Hakemi: Mete Kalkavan

  • Kasımpaşa Galatasaray maçını yöneten Mete Kalkavan, maçın sonucuna etki edecek hiçbir kararı olmadı. Maç içinde de yönetimi ile takdiri hak etti. Bu haftanın hakemi olmayı yönetimi ile başardı.

HAFTANIN KÖTÜLERİ

Takımı: Konyaspor

  • Oynadığı oyunla taraftarlarının da tepkisini çeken Konyaspor, bu hafta haftanın en verimsiz maçına çıktı.

Teknik Direktörü: Aykut Kocaman

  • Aykut Kocaman, Konyaspor’dan ayrıldı. Konyaspor’da bu sezon kötü gidişata bir türlü dur diyemedi.

Oyuncu: Nadir Çiftçi

  • Maçın başında kaçırdığı pozisyon kadar bu sezon çıktığı 12 maçta henüz gol ile tanışamaması Nadir Çiftçi’nin haftanın en kötüsü olmasını sağladı. Maç içinde de verimsizliği gözlerden kaçmadı.

Haftanın Manşeti

Haftanın Tweet'i

Ajansspor yazarı ve Radyospor yayıncısı Emrah Karalinç'in bu hafta attığı Tweet ise haftanın Tweet'i olarak seçildi. Eşinin kanser mücadelesi verdiğini söyledikten sonra başarılı bir ameliyat geçirdiğini açıklayan Emrah Karalinç'e ve sevgili eşine buradan geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler