Süper Lig 22 takım mı oluyor?

01.08.2020 - 15:57 | Son Güncellenme: 01.08.2020 - 16:00

Son dakika spor haberleri... Federasyon, küme düşmeyi bu sezon için kaldırmış ve ligin 21 takıma çıkarılması kararını vermişti. Öte yandan, 'Süper Lig 22 takım mı olacak' sorusu da gündeme geldi. Bu durumda, 'Adana Demir Süper Lig'e çıkacak mı' sorusu da yanıt bulacak. İşte merak edilenlerin cevapları...

Süper Lig 22 takım mı oluyor?

Salim MANAV - AJANSSPOR

Türkiye, Süper Lig’in 21 takıma çıkarılmasının tartışmasını bitirmeden Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) yeni bir hamleye hazırlanıyor.

TFF’nin Çarşamba günü toplanarak ligi 22 takımı çıkartması bekleniyor. Bu durumda 1. Lig play off finalinde Karagümrük’e kaybeden Adana Demirspor’da Süper Lig’e çıkacak. 2020-2021 sezonu 22 takımla 42 hafta oynanacak.

Diğer yandan Bursaspor’da ligin 24 takıma çıkarılmasını istedi. Başkan Mesut Mestan, düşmenin kaldırılması sonrası kendilerine de hak doğduğunu savunarak, 1. Lig play off yarı finalinde elenen Akhisar ve kendilerinin Süper Lig’e alınmasını talep etti. Bursaspor’un bu yönde Tahkim Kurulu’na başvurması bekleniyor.

Süper Lig’in 22 takıma çıkabileceğinin haberini de ilk olarak Ajansspor vermişti. 30 Temmuz Perşembe günü Play-Off final maçından önce Ajansspor’a özel röportaj veren Bülent Uygun, Süper Lig’in gelecek sezon 22 takımdan oluşacağını söylemişti. ‬

Uygun, yaptığı açıklama şu ifadelere yer vermişti:

''Pandemiden dolayı düşmenin kaldırılması gerektiğini ta Nisan ayında söyledim. Normalde düşen takımlara TFF 1. Lig parası verilir ama Süper Lig'de oynayama devam eder. Süper Lig, 22 takım olacak. Yani alttan 4 takım alınacak. İkisi zaten belli; Hatay ve Erzurumspor... Üçüncü takım da bu akşamki Adana Demirspor-Fatih Karagümrük Play-off finalinde belirlenecek. O dördüncü takım da finali kaybeden olacak. Alınan kararlardan sonra zaten toplamda 4 takımın çıkması daha adil olacak"

Senin için hazırladığımız haberler