Süper Lig 23. hafta panoraması

25.02.2020 - 03:14 | Son Güncellenme: 25.02.2020 - 09:44

Her hafta yayınlanan Süper Lig Haftanın Panoraması yazımız bu haftada devam ediyor. Galatasaray, Fenerbahçe'nin evinde 20 yıl sonra kazandı. Onyekuru'nun son dakika golü, 23. haftanın 11'i, haftanın teknik direktörü, oyuncusu ve daha fazlası... Tüm Detaylar Haberimizde...

Süper Lig 23. hafta panoraması

Süper Lig 23. hafta panoraması

Süper Lig 23. hafta'sında çok önemli 2 maç oynandı. Önce Beşiktaş kendi evinde Trabzonspor’u ağırladı sonra Fenerbahçe kendi evinde Galatasaray’ı ağırladı. Bu iki karşılaşma haftaya damgasını vurdu. Özellikle Galatasaray’ın o tarihe tanılık ettirdiği karşılaşmaya gelirsek, koskoca 20 yıl 2000 yılının doğanları bu galibiyeti göremedi. Kupa aldı orada galibiyet göremedi, en iyi kadrosu ile gitti galibiyet göremedi. Rakibinin en kötü sezonu, kendisinin en iyi sezonunda gitti yine galibiyet göremedi.

Bu sene Fenerbahçe şampiyonluk adayının en güçlüsü iken oynadığı soğuk oyunla ligin ilk yarısında şampiyon olması imkansız görülen Galatasaray karşı karşıya geldi. Herkes Fenerbahçe’nin rahat geçmesini beklerken Galatasaray hem tarihi bir skor almaya oynadı hem maçı kazanmaya. Galatasaray elindeki fırsatları değerlendirse belki de Fenerbahçe 20 yıllık serüvenin çok acı şekilde kaybedecekti. Tam 10 sarı kart 3 kırmızı kart 10 dakika uzatma! Bitmedi, herkes oraya odaklandı.

Sonunda Galatasaray 3-1 kazandı ve 20 yıllık seriye son verdi. Kupa kazandığı maçı ayrı bir yere koyarsak 20 yıl sonra Kadıköy çıkışını buldu diyebiliriz.

Ajansspor olarak bu hafta ligde neler yaşandı, haftanın enlerini sizler için derledik. İşte Süper Lig 23. Haftanın Enleri

Ali BOZKURT / Ajansspor

Haftanın 11'i

Haftanın Takımı: Galatasaray

Koskoca 20 yıl, kimsenin inancı yoktu. Her derbi öncesi ‘O sene Bu sene’ sözleri ile gittiler. Takım maça çıkarken 6/6’da yapmış. 7. en zor maçına çıkıyor. Kadıköy deplasmanında belki de farka gidecekti. 3 gol attılar 1 gol yediler. Pozisyon vermediler. Attıkları kadar kaçırdılar. Haftanın takımı olmayı hak etti Galatasaray.

Haftanın teknik direktörü: Fatih Terim

Benim için Kadıköy galibiyet alamama istatistiği önemli değil dese bile içinden artık şurada kazanayım demiştir. Kaybettiği savaş yok. Onun için önemli olan Kupa kazanmak. Ama son haftalar dahil bu haftada oynattığı oyunla Haftanın Teknik Direktörü olmayı başardı.

 

 

Haftanın olayı: Mustafa Cengiz’in Kadıköy’e gitmeden önce söylediği söz

“Kadıköy’de kazanabilecek misiniz? ”diye soru geldi. O ise hiç alışık olmadığımız bir şekilde cevap verdi. Kuran-ı Kerim’deki Fetih Süresi’nin ilk ayetindeki, “İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ” yani “Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik” dedi. Ondan sonra herkes derbi gününe kadar ayeti yayınladı. Maç anında taraftarlar yayınladı. Maç bitti herkes yayınlamaya devam etti. Haftanın olayını Mustafa Cengiz belirdi.

Hafta’nın tribünü: Falcao'nun penaltı pozisyonunda 'Tekbir' çeken taraftarlar

Yıllar sonra kazanacakları bir maça gitmişlerdi. Onyekuru takıma penaltı kazandırdı ve topun başına Falcao geçti. O geçtikten sonra taraftarın desteği ise ilginçti. Tekbir sesleri her ağızdan aynı anda yükseldi. "Allahu ekber Allahu ekber, Lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. Allahu ekber ve lillahi'l-hamd" Sözleri haftanın tribünü olmayı gerektirdi.

Haftanın oyuncusu: Seri

Galatasaray’a geldiği günden bu yana beklentinin altında kalan Seri, belki de Kadıköy maçının en kilit ismi oldu. Haftanın oyuncusu olmayı hak ediyor.Galatasaray forması ile en iyi maçını oynadı. Vedat Muriç’e üstünlük sağladı. Galatasaray’ı ileride geri de en iyi şekilde temsil etti.

79 - Topa dokunma
68 - İsabetli pas
%97 - Pas yüzdesi
12/12 - Uzun pas
2/2 - Dripling
3/5 - İkili mücadele
2 - Uzaklaştırma

Haftanın golü: Donk

Galatasaray'ın belki de maça odaklanmasını sağlayan gol oldu. İlk yarı bitmeden beraberliği yakalayalım diyen Galatasaraylıların umudu odu. Donk golü attıktan sonra tüm Galatasaraylılar artık maçı kazanacağına inanıyordu. Teknik ekip, futbolcular, yönetim, taraftar herkes Donk'un attığı gol ile umutlandı. Sakinliği, pozisyonu takip etmesi hepsi haftanın golü olmaya adaydı zaten. Onyekuru'nun golünü de unutmayalım.

Haftanın Hakemi: Fırat Aydınus

Beşiktaş – Trabzonspor maçının bu kadar güzel olmasında da etkisi olan Fırat Aydınus, maça fazla karışmadı ve iki takımın oynamasına izin verdi. Düdüğüne fazla gitmeyen Fırat Aydınus birkaç hata yapsa da hafta genelinde olan yönetimlere bakarsak zor olan maçı iyi yönetti diyebiliriz. Haftanın hakemi olmayı hak etti bile.

Haftanın manşeti: ‘’Seriler yer değiştirdi!’’

Haftanın Kötüleri:

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Fenerbahçe’nin 20 yıllık galibiyet serisinin bozulmasında çıkardığı kadro ile Ersun Yanal haftanın en kötü teknik direktörü oluyor. Sakatlıktan yeni çıkan Hasan Ali ve Tolga, Tolgay ikilisini oynatması yetmez gibi kurtarıcı olarak Mehmet Ekici’yi alması diyebiliriz. Jailson stoper olarak oynatma ısrarını da eklersek hak etti.

Oyuncu: Jailson

Onyekuru en zor maçta bu kadar rahat oynadı ise onun yardımı elbet vardır. Hızı ile gündeme gelen Jailson, Onyekuru’yu tutamaması, son pozisyonda yine yetişememesi gözden kaçmamalı. Onyekuru’nun kamp görmemesini eklersek, kondisyon durumunu da eklersek forumda olan Jailson bu hataları yapmamalıydı.

Haftanın Tweeti

Senin için hazırladığımız haberler