Süper Lig 26. hafta panoraması

18.03.2020 - 00:26 | Son Güncellenme: 18.03.2020 - 07:40

Süper Lig 26. hafta panoraması

Koronavirüsün gölgesinde bir hafta… Virüs nedeniyle maçların seyircisiz oynanma kararı alındıktan sonra sosyal medya da çoğu taraftar isyan etmeye başladı. Galatasaray, evinde oynayacağı Beşiktaş maçı için tüm hazırlıkları yaptığını ve seyircili oynamaya hazır olduklarını açıkladı. Önce seyircili oynanacağı açıklanan haftaya Başakşehir’in Avrupa maçından sonra seyircisiz oynanma kararı alındı. Avrupa’da tek temsilcimiz Başakşehir, Kopenhag’ı yenerek ilk maçta avantaj sağladı. Hafta sonu ise Başakşehir- Trabzonspor, GalatasarayBeşiktaş maçının temposuz olması gözlerden kaçmadı. Virüs etkisinde kalan futbolcular seyircisiz oynanan maçta sahaya odaklanamadı. İşte koronavirüsüne rağmen size Haftanın enlerini yazıyoruz. Ajansspor’un hazırladığı Süper Lig 26. Haftanın Panoraması sizlerle;

Ali Bozkurt / Ajansspor

  • Başakşehir Avrupa Kupası’nda Kopenhag’ı 1-0 yendi.
  • Süper Lig 26. Haftadan itibaren Nisan ayına kadar seyircisiz oynama kararı alındı.
  • İddialara göre Koronavirüs sebebiyle Süper Lig’den ayrılan ilk isim Trabzonspor’lu Obi Mikel oldu.
  • Galatasaray – Beşiktaş, Başakşehir – Trabzonspor maçları beraber bitti.
  • Fenerbahçe, 9 kişi kalan Konyaspor’a karşı gol bulamadı ve 1-0 yenildi.

HAFTANIN 11’İ

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: FUAT ÇAPA

Kasımpaşa’ya geldikten sonra takıma çıkış yakalatan Fuat Çapa, 6 maça çıktı. 3 Galibiyet, 2 yenildi ve 1 beraberlik aldı. Son iki haftadır takımına oynattığı oyunla dikkat çeken Fuat Çapa, bu hafta panoramamızın enlerine seçildi.

HAFTANIN OYUNCUSU: SILVIU LUNG

Küme hattında bulunan Kayserispor, bu hafta kazandığı maç ile üstünde bulunan takımlarla puan durumunu düşürmeye başladı. Oynadığı oyunla Lung, haftanın en iyisi olmaya hak kazandı.Maç içinde 6 kurtarış yapan Lung, hava toplarında da rakiplerine izin vermedi.  

HAFTANIN TAKIMI: KONYASPOR

Zorlu rakibi Fenerbahçe’ye karşı sahaya çıkan Konyaspor, 9 kişi kalmasına rağmen maçı kazanmasını bildi.  4 maçtır kazanamayan Konyaspor, Fenerbahçe’ye karşı kazanarak takım hlainde motivasyon buldular.

HAFTANIN HAKEMİ: ABDULKADİR BİTİGEN

Kariyerinde çıktığı ilk derbi maçında çok fazla hata yapmadı. Seyircisiz oynanan derbide, taraftar baskısı ile karşılaşmayan Bitegen, kariyerinin ilk derbisini atlatarak güzel bir giriş yaptı. Bundan sonraki kariyeri için daha farklı senaryolar ile karşı karşıya gelecektir. Daha fazla derbi maçı alma olasılığı da yükselmeye başladı. Haftanın hakemi olma konusunda yönettiği maç ile hak ettiğini söyleyebiliriz.

HAFTANIN MANŞETİ :

HAFTANIN OLAYI: SEYİRCİSİZ OYNAMA KARARI

Süper Lig 26. Haftanın en önemli olaylarından biri seyircisiz oynanma kararının açıklamasından sonra oldu. İlk seyircili oynanacağı açıklanan haftanın daha sonra virüs engelinden dolayı seyircisiz oynanma kararı alındı.  Şampiyonluk yolunda iki önemli maça denk gelen haftada önce Başakşehir, kendi evinde Trabzonspor ile beraber kaldı. Daha sonra ise Galatasaray, kendi evinde Beşiktaş ile beraber kaldı. Haftaya ise seyirsiz oynanması damgasını vurdu.

HAFTANIN GOLÜ: Hugo Rodallega

Gençlerbirliği’ne karşı attığı golü haftanın golü seçiyoruz. Rodallega’nın orta ve şut karşımı çarprazdan vurduğu top ağlara gitti ve Denizlispor, 3 puanı hanesine yazdı.

HAZIRLAYAN: Ali Bozkurt

Senin için hazırladığımız haberler