Süper Lig devinden Ahmetcan Kaplan sürprizi! Transfer

13.08.2024 - 16:12 | Son Güncellenme: 13.08.2024 - 16:37

Transfer haberi: Süper Lig devi, bir dönem Trabzonspor forması da giyen Ajax'ın genç yıldızı Ahmetcan Kaplan'ı transfer etmek istiyor. İşte detaylar...

Süper Lig devinden Ahmetcan Kaplan sürprizi! Transfer

Hollanda Ligi ekiplerinden Ajax'ın formasını giyen milli stoper Ahmetcan Kaplan için flaş bir gelişme yaşandı. Süper Lig devinin, genç yıldızı transfer etmek istediği kaydedildi.

Futbola Trabzonspor ile adım attı

Trabzonspor'un altyapısından yetişen Ahmetcan Kaplan, sırasıyla U16, U17 ve U19'da forma giydikten sonra 2020 yılında A takıma yükseldi. 2021-2022 sezonunda büyük bir çıkışa imza atan Kaplan, sezon boyunca 13'ü ilk 11 olmak üzere 18 maçta forma giydi. Genç stoper, 1 asiste imza atarken 1 de sarı kart gördü.

Ajax dev bonservis ödedi

Ahmetcan Kaplan'ın performansı, Hollanda devi Ajax'ın dikkatinden kaçmadı. Ajax, 2022 yazında 9.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Kaplan'ı kadrosuna kattı.

Ajax karnesi

İlk sezonunda sakatlığı sebebiyle sezon boyunca forma giyemeyen milli futbolcu, 2023-2024 sezonunda ise 13 maçta Ajax'ın A takımıyla sahaya çıktı. Ahmetcan Kaplan, 11 maçta ise genç takımın formasını giydi ve 2 asiste imza attı.

Ahmetcan Kaplan hamlesi

Ünlü yorumcu Uğur Karakullukçu'nun haberine göre, Süper Lig devi Galatasaray, Ahmetcan Kaplan'ı kadrosuna katmak istiyor. Karakullukçu'nun aktardığına göre, Ajax'ın yeni teknik direktörü Francesco Farioli, fiziksel olarak yetersiz gördüğü 21 yaşındaki futbolcuyu Ajax'ın genç takımına gönderdi.

İlk maçında ilk gol

Geçtiğimiz günlerde Ajax'ın genç takımıyla bu sezonki ilk maçına çıkan Ahmetcan Kaplan, 90+5'inci dakikada takımına beraberliği getiren golü atmayı başardı. Böylece mücadele 2-2 eşitlikle sona erdi.

G.Saray'dan stopere bir hamle daha

Öte yandan Galatasaray, yalnızca Ahmetcan Kaplan'ı değil, Braga forması giyen 21 yaşındaki stoper Serdar Saatçı'yı da transfer listesine ekledi.

Beşiktaş'tan transfer oldu

Serdar Saatçı, 2022-23 sezonunda Beşiktaş'tan, Braga'ya 1.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. Geçtiğimiz sezon 27 maçta forma giyen Saatçı, 2 asistlik performans gösterdi.

Sanchez sakat, Abdülkerim Suudilerin radarında

Sarı-Kırmızılıların Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez, geçirdiği sakatlık sebebiyle yaklaşık 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Abdülkerim Bardakçı ise Suudi Arabistan ekiplerinin radarında. Abdülkerim için Suudilerin 15 milyon Euro civarında bir bonservis teklifi olduğu belirtildi.

Senin için hazırladığımız haberler