Süper Lig ekibine transfer yasağı şoku! Resmi açıklama...

28.12.2020 - 11:58 | Son Güncellenme: 28.12.2020 - 14:12

Son dakika Ankaragücü haberleri... Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü devre arası transfer dönemi öncesi yeniden transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı. Kulüp Başkanı Fatih Mert, 2-3 gün içinde ödemeye yapamazlarsa transfer yasağı cezasına çarptırılacaklarını söyledi. Peki, Ankaragücü yasağı kaldırabilecek mi, devre arasında transfer yapılacak mı? İşte yanıtı...

Süper Lig ekibine transfer yasağı şoku! Resmi açıklama...

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü, yeniden transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı. Kulübün Başkanı Fatih Mert, transfer yasağı konusunda açıklamalar yaptı. Ankaragücü transfer yasağı cezası mı aldı? Ödeme planı yapıldı mı, devre arasında transfer yapılacak mı? İşte yanıtı...

Fatih Mert, A Spor'a yaptığı açıklamada da yaşadıkları stresten dolayı rahatsızlıkların ortaya çıktığını ifade etti. Fatih Mert, "Çok ciddi sağlık sorunları yaşamaya başladık streslerden dolayı. Bugüne kadar 39 kadar dosyayı hallettik. Ödeme için 2-3 gün var. Futbol ekonomisi durma noktasına geldi. Sponsor bulmakta zorlanıyoruz. Bizim takviye yapmamız gerekiyor. Mücadeleye başladık. İnşallah çözebiliriz. 39 dosyayı hallettik ama 5-6 dosya daha var. Onlar da Eylül ayındaki döneme denk gelir. Kaynak bulursak yasak olmadan halletmeye çalışacağız. Kaynak bulmak şu aşamada çok zor. Mücadele ediyoruz. Takımımız bir ivme kazandı. Ligde yukarılarda bir yerlerde olmamız gerekiyor. Bunları da çözmek zorundayız. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

Ankaragücü'nde göreve geldiklerinde rakamların bu kadar yüksek olduğunu tahmin etmediklerinini söyleyen Mert, "Rakamların bu kadar yüksek olduğunu göreve geldiğimizde tahmin etmemiştik. Bazı rakamlar farklı çıktı. Sözleşmeler 2-3 yıllık ama 6 oynamış gitmiş. Euro kuru da yükselince bunun da bize eksileri oldu. Dolayısıyla çok zorlandık. Bütün kulüpler gibi biz de zorlanıyoruz" dedi. 

Devre arasında transfer yapacaklar mı?

Kulübün 1 numaralı ismi, mevcut şartlarda devre arasında transfer yapılıp yapılamayacağı sorusuna ise "1 aya yakın bir süredir arkadaşlarımızın ilgilendiği oyuncular var. Bazı isimlerle görüşmeler yapıldı. 2-3 takviye yapacağız gibi görünüyor" yanıtını verdi. 

TRT Spor'a da konuşan MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, bir kez daha transfer yasağı ile karşı karşıya olduklarını dile getirerek şunları söyledi:

Geçmiş dönemden kalan iki dosya var. İkisinin de süresi dolmak üzere. Futbol ekonomisi durma noktasına geldi. Üçüncü transfer yasağıyla karşı karşıyayız. Tüm kulüpler gibi biz de sponsor bulmakta zorlanıyoruz. Bunları çözmek için uğraşacağız, başka çaremiz yok. Çözemezsek de mecburen elimizdeki kadroyla oynayacağız. Bizim alternatifli bir kadromuz var ama güçlendirmemiz de gerekiyor. Bunun için transfer penceresini açtırmamız gerekiyor. Açılmazsa da yapacak bir şey yok.

Senin için hazırladığımız haberler