5 yaşındaki oğlunu boğan Süper Lig futbolcusu Cevher Toktaş'a ağırlaştırılmış müebbet

Orhan Gülek
19.01.2022 - 16:10 | Son Güncellenme: 19.01.2022 - 16:16

Süper Lig'de 2008-2009 sezonunda Hacettepe Spor Kulübü'nde oynayan Cevher Toktaş, 5 yaşındaki oğlu Kasım Toktaş'ı boğarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

5 yaşındaki oğlunu boğan Süper Lig futbolcusu Cevher Toktaş'a ağırlaştırılmış müebbet

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de 2008-2009 sezonunda Hacettepe Spor Kulübü'nde top koşturan,  son olarak Bölgesel Amatör Lig'de Bursa Yıldırımspor'un kaptanı olan 34 yaşındaki  Cevher Toktaş , 23 Nisan 2020'de oğlu Kasım'ı öksürük ve yüksek ateş yüzünden Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Kasım Toktaş, koronavirüs şüphesiyle hastaneye yatırıldı.

Ölüm nedeni: Nefes yetersizliği

Cevher Toktaş, oğlunun odasına refakatçi olarak kaldı. Bir süre sonra Cevher Toktaş, doktorlara  oğlunun fenalaştığını söyledi. 5 yaşındaki Kasım, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğun ölüm raporunda 'nefes yetersizliği' bilgisi yer aldı.

Karakola giderek itiraf etti

Kasım Toktaş'ın ölümünden 12 gün sonra baba Toktaş  karakola giderek, oğlunu kendisinin öldürdüğünü söyledi. Toktaş, 5 yaşındaki çocuğu Kasım'ı sevmediğini, sinir krizi geçirip, yastıkla boğduğunu anlattı. Toktaş, bu ifadesinden sonra tutuklandı.

Ölüm nedeni boğulma

Baba Toktaş'ın itirafından sonra yapılan otopside Kasım'ın kesin ölüm nedeni belirlenemedi. Bunun üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi.  Hazırlanan raporda Kasım Toktaş'ın 'boğularak’ öldürüldüğü belirlendi.

Akıl sağlığı yerinde çıktı

Bursa 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Cevher Toktaş'ın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi. Son sözü sorulan sanık, çocuğunu doktora götürmediği için kendisini cezalandırmak istediğini söyledi.

"Çocuğumu ben öldürmedim"

Cevher Toktaş şunları söyledi: "22 gün boyunca hastaydı, öksürdü, doktora götürmedim. Hastalanmasının sebebi de bendim, sürekli pencereleri açıyordum. Özel hastaneye götürebilirdim, cimrilik yaptım, götürmedim. Kendimi affedemediğim için yaptım. Olayın buralara geleceğini düşünemedim. Çocuğumu ben öldürmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığa 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler