Süper Lig hocalarından A Milli Takım'a teknik direktör önerileri

Eren Tuncay
12.09.2021 - 11:34 | Son Güncellenme: 12.09.2021 - 11:36

A Milli Takım'da Şenol Güneş ile yollar ayrıldıktan sonra teknik direktör arayışı sürüyor. Süper Lig'de Rıza Çalımbay, Cihat Arslan ve Hikmet Karaman konuyla ilgili düşüncelerini söyledi.

Süper Lig hocalarından A Milli Takım'a teknik direktör önerileri

AJANSSPOR - HABER

Geçtiğimiz günlerde A Milli Takım ile yolları ayrılan Şenol Güneş'in yerine yeni teknik direktör arayışları sürüyor.

"Kafamızda isim var"

TFF Başkanı Nihat Özdemir konuyla ilgili, "Yeni teknik adam için çalışmalar başladı. Yerli, yabancı ayrımımız yok. İyi bir teknik direktörle anlaşacağız. Kafamızda bir isim var." demişti.

Adaylar çoğalıyor

A Milli Takım için geçtiğimiz yaz Almanya Milli Takımı'ndan ayrılan Joachim Löw'ün isminin yanı sıra bir diğer Alman teknik adam Stefan Kuntz ismi masada. Milli takımlar sorumluluğunu Selim Soydan'dan alan Hamit Altıntop'un birinci tercihi Kuntz.

Öte yandan Rıza Çalımbay ve Okan Buruk da güçlü adaylar arasında yer alıyor.

Süper Lig hocaları ne dedi?

A Milli Takım teknik direktörü konusunda bazı Süper Lig hocaları değerlendirmeler yaptı.

 

  • Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay: "Milli takımı herkes düşünür. Düşünmeme gibi bir şey olmaz, milli takım bu. Tabii ki seve seve görevimizi yaparız. Şu anda öyle bir şey yok. Bir şey söylememiz de doğru olmaz"
  • Kasımpaşa Teknik Direktörü Cihat Arslan: "Milli takımda yeni bir arayış var. Hepsi çok değerli, bu millete ve bayrağa hizmet edebilecek insanlar. Görüşülen isimler arasında geçmişte duruşuyla, Trabzonspor'daki başarısıyla Ünal Karaman isminin de olması gerektiği tarafındayım. Ünal hoca çok önemli yerlerde hizmet etmiş bir teknik direktör. Büyüklerimizin onu da göz ardı etmemesi gerektiğini düşünüyorum"
  • Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman: "Bir teknik adam değil, 5-6 kişinin bunlar içinde yabancı dil bilen Avrupa'yı çok iyi bilen, oyuncu iletişiminde, taktik konusunda uzman bir adam bu işe sahip olmayabilir. 4-5 üst düzey teknik adamın bir araya gelip, 4 maçta bu takımı dünya kupasına getirmesi gerekiyor. Öyle ahbap çavuş ilişkileri ile, o gitsin, bu kalsın, şu gelsin... Bakın bir adam, iki adam demiyorum 4-5 akil adam gelsin. Bunlar hangi vasıflara sahip olabilir? Gurbetçilerin performansını iyi bilen, yabancı dili olan, ülkedeki futbolu bilen, taktik konusunda uzman insanların bir araya gelip milli takımı dünya kupasına götürebilir. Benim düşüncem bu."
Senin için hazırladığımız haberler