Süper Lig kulübünün başkanından acı itiraf: Biz başaramadık!

07.05.2021 - 16:22 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 16:27

Küme düşen Denizlispor’un Başkanı Ali Çetin, 3 yıllık bilançoyu ve kulübün borcunu açıklarken, başarısızlık itirafında bulundu ve “İnsanlar isteyince gitmeyiz, biz isteyince gideriz” dedi.

Süper Lig kulübünün başkanından acı itiraf: Biz başaramadık!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig’e matematiksel olarak veda eden Denizlispor’da başkan Ali Çetin, genel kurul öncesi basın toplantısı düzenledi. Kulübü devraldıkları dönemde 35 milyon TL olarak belirtilen borcun, 73 milyon TL'ye çıktığını dile getiren Çetin, güncel borcun ise 90 milyon TL olduğunu duyurdu.

'Biz de taraftarlar kadar üzüldük'

Yeşil-siyahlıların başkanı, “Bütün şehir gibi, bütün taraftarlarımız gibi çok derin üzüntü içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Çünkü bu 6 aylık, 7 aylık doğmuş bir çocuğu büyütüp, yürütüp okula göndermek gibiydi. Pandemiden öncesi ve sonrası var. 

'Gücümüz bu kadardı'

Denizlispor için biz başaramadık. Çünkü bizim gücümüz bu kadardı, tek başına yönetim kurulunun mücadelesiyle de bu işin olamayacağını kendimiz de biliyorduk, onun haricinde hiçbir işyerine gidemedik. Hiçbir başka destek de alamadık” diye konuştu.

 

'Pandemiden kapı kapı dolaşamadık'

Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: “İş yerlerine gidemediğimiz için hiç kimse de kalkıp ‘biz para verelim’ demez. Biz bunu daha önce ilk yıl ve 2’inci yılın ilk 4 ayı kapı kapı dolaşarak bir şekilde hallediyorduk. Şuna inanın, gittiğimiz her dönemde bizi hiç kimse kapıdan çevirmedi. Gidemeyince maalesef maddi boyutta biraz sıkıştık, bu hale gelmiş olduk.” 

Futbolcularla 15 milyon TL'lik dava

Pandemi nedeniyle borcu ödenmeyen ve davalık olan futbolculara ilişkin konuşan Denizlispor Başkanı Çetin, “Geçen seneden bütün kulüpler gibi futbolculardan yüzde 10, 15’lik, 20’lik indirim istedik. Ayrıca hep diyorlar ya sözleşmesi fesih edilip tek taraflı gidenler. Bunlar ile ilgili yaklaşık 15 milyonluk bir dava çıkabilir. 

'Gelirin olmadan giderin olması'

Hem federasyon ayağında hem de FIFA ayağında bu davalar takip edilirse, kazanılmama ihtimali çok zayıf. Bu kulüp otelleri aradığında otellerin fiyat vermek için yarışır hale geldiği duruma geldi. Herkesin belirli bir gücü, taşıyabileceği bir yükü var. Gelirin olmadan giderinin olması insanı birazcık zorluyor” cümlelerine yer verdi.

 

Küfür edenlere gözdağı: Biz köylü çocuğuyuz

Son olarak kendisine küfür eden taraftarlara ilişkin meydan okuyan Ali Çetin, “İnsanlar isteyince gitmeyiz, biz isteyince gideriz. Biz şimdi istiyoruz. Son düdüğe kadar kulübümüzün bayrağını sallayacağız. Sen bana, benim 84 yaşındaki babama, 80 yaşındaki anneme küfür edemezsin. Biz köylü çocuğuyuz, yaparsan karşılığını bulursun. Ucunda ölüm de varsa ben buradayım. Hodri meydan, bana küfür edemezsin. Biz buraya küfür, hakaret yemeye gelmedik. Eleştirebilirsin, belirli bir sınırın vardır, eleştirebilirsin” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler