"Süper Lig kulüpleri kapanabilir"

23.03.2020 - 16:37 | Son Güncellenme: 23.03.2020 - 16:47

"Süper Lig kulüpleri kapanabilir"

Btc Turk Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, koronavirüs salgını nedeniyle lige verilen ara hakkında konuştu.

Gevrek, "Süper Lig kulüpleri kapanabilir" dedi.  

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Adil Gevrek, "Futbolcularımız ve teknik heyetimiz evlerindeler, futbolcu ve teknik heyetimize yurt dışı yasağı uyguluyoruz. Tedbir amaçlı bunları yapmak zorundayız." ifadelerini kullandı ve ekledi:

"Kulüpler Birliği toplantımızda liglerin ne zaman başlayacağına dair düşüncelerimizi belirttik. Henüz net bir tarih yok. Tarihi sadece bizim belirlememiz yetmiyor, bu konuda Sağlık Bakanlığı ve devletimiz birlikte karar alacaktır. Kulüpler Birliği'nde başkanlarımızla istişare yapıldı, ilk aşamada Nisan ayının ortasını kadar sonraki aşamada ise 30 Nisan'a kadar ertelenmesi konuşuldu. Ben de isterim ligler devam etsin fakat böyle bir ortam yok. Önemli olan olan sağlıktır."

"31 Mayıs'ta sözleşmesi bitecek olan oyuncular için FIFA ve UEFA bir karar alacaktır. Sözleşmeler ligin tamamlanmasına kadar uzayabilir. Sürecin ardından kulüpler maddi anlamda zor günler yaşayacak gibi. Oyuncular ücretinde indirime gitmeli fakat bu kararı alacak olan FIFA ve UEFA'dır. Bu süreç sonrasında devlet kulüplere maddi destek vermezse Süper Lig'deki kulüpler kapanma noktasına gelirler."

Senin için hazırladığımız haberler