Süper Lig Şampiyonu 2. Eleme Turundan Başlayabilir

İsa Kethüda
16.03.2023 - 10:22 | Son Güncellenme: 16.03.2023 - 16:03

2022-2023 Spor Toto Süper Lig sezonunu şampiyon olarak tamamlayan takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ikinci eleme turundan başlayabilir. İşte detaylar...

Süper Lig Şampiyonu 2. Eleme Turundan Başlayabilir

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Avrupa kupalarının tüm hızıyla devam ettiği şu sıralarda UEFA kulüp takımları organizasyonları ülkeler sıralamasında 2024/25 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne Süper Lig şampiyonunu doğrudan gönderebilmek için 10’uncu basamağı hedefliyoruz. Diğer yandan gelecek sezon içinse her şey belli. 

Geçen sezonu 20’nci basamakta tamamlayan Türkiye, 2023/24 sezonunda Avrupa’da 4 takımla temsil edilirken Şampiyonlar Ligi’ne 1. Eleme Turu’nda itibaren tek temsilci ile katılma hakkına sahip. Lig ikincisi, üçüncüsü ile Türkiye Kupası galibi ise Konferans Ligi 2. Eleme Turu ile Avrupa maceralarına başlayacaklar. 

Rus takımları yine yok

Ülkeler sıralamasında Rusya gelecek sezonun katılım listesinde 10’uncu sırada yer alsa da takımlarının ihraç edilmiş olması sebebiyle 11’inci basamakta bulunan Sırbistan şampiyonu Devler Ligi’ne doğrudan katılacak. Bununla birlikte geçen sezonu 18 ve 19’uncu sırada tamamlamış Danimarka ve Hırvatistan’ın şampiyonları otomatikman 2. Eleme Turuna çıkacaklar.

İlgini Çekebilir
Galatasaray divanında 14 Mayıs göndermesi
Habere Git

Diğer yandan Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takımın kendi liginde de Devler Ligi hakkı elde etmesi halinde açılacak kontenjana 12’nci basamaktaki Ukrayna’nın şampiyonu dahil olacak. Bu durumda elemelerde boşalacak kontenjana aşağıdan takımlar kaydırılacak olması nedeniyle bu sezon Süper Lig’de şampiyon olan ekibimiz Şampiyonlar Ligi’ne 2. Eleme Turu itibarıyla katılma hakkı kazanırken 11 Temmuz yerine 25 Temmuzda maçlara başlayabilme şansına da sahip olacak.  

Üç takım işi bozabilir

Yine de bunu engelleyecek bir durumun da olduğunu söylemek gerekiyor. İngiltere Premier Lig’de bu sezon ilk dört şansı kalmayan Devler Ligi çeyrek finalisti Chelsea, eğer Şampiyonlar Ligi kupasını kazanırsa 2023/24 sezonunda İngiltere’den 5’inci takım olarak Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacağı için herhangi bir kaydırma yapma imkanı kalmayacak. 

Benzer şeyleri İtalya Serie A’da ilk dört içinde olmaları henüz garanti olmayan Inter ve Milan için de söyleyebiliriz. Bu üç takım dışında turnuvaya devam eden tüm takımlar kendi liglerinde Şampiyonlar Ligi sıralarında olmayı garantiledikleri için kupayı hangisi alırsa alsın açılacak kontenjan ile Süper Lig şampiyonu turnuvaya otomatikman 2. Eleme Turundan başlayacak.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Kadıköy’de çeyrek final peşinde! İşte 11'ler...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler