Süper Lig sonuncu oldu! Acı tablo...

10.03.2021 - 18:22 | Son Güncellenme: 10.03.2021 - 18:30

Avrupa'da alt yapıya en az para harcayan ligler arasında Süper Lig bulunuyor. Son yıllarda Avrupalı kulüpler bu alanda kesenin ağızını açarken Süper Lig'de takım başına ortalama bütçe 750 bin Euro oldu. İşte detaylar...

Süper Lig sonuncu oldu! Acı tablo...

Ceyhun KUBURLU-AJANSSPOR

Avrupa’da çok sayıda lig altyapı harcamaları ile adeta parmak ısırtıyor. Bu alanda da birçok konuda olduğu gibi Premier Lig başı çekiyor. 

Alt yapıda 6.1 milyon Euro ile İngilizler lider

İngilizler takım başına ortalama 6.1 milyon Euro altyapı harcaması yapıyor. Bunu 5.3 milyon Euro ile Alman Bundesliga takip ediyor. 3'üncü sırada Fransa 1. Ligi 4.7 milyon Euro ile yer alıyor. İtalyan takımlarının ortalama altyapı bütçesi de 3 milyon Euro seviyesinde. Portekiz, Hollanda ve Rusya gibi ülkelerde ise minimum tutar 1 milyon Euro bandında.

Türkiye'de 1 milyon Euro'yu geçen kulüp yok

Altyapı harcamalarında Süper lig takımlarının bütçeleri kıstığı gözleniyor. Son yıllarda her ne kadar bu alana ilgi artsa da yapılan harcamalar 500 bin Euro ile 1 milyon Euro bandında değişiyor. 21 kulübün ortalama altyapı harcaması ise yaklaşık 750 bin Euro seviyesinde. 

B Takımlarının kurulması şart

Son yıllarda bu alanda da yatırımların arttırılması planlanıyor. Ancak Türk futbol endüstrisi temsilcileri, “Yöneticilerin bakış açısı çok farklı. Altyapı yatırımları çok da önemsenmiyor. Daha çok günü kurtaracak hamleler yapılıyor. Bu konuda TFF'nin zorunlu yaptırımları bulunması gerekiyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray için de kendi isimlerinde B takımlarının 1. Lig'de mutlaka yer alması lazım” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler