Son Dakika | Giresunspor'a 2 Dönem Transfer Yasağı Geldi

Akın Ungan
09.03.2023 - 16:28 | Son Güncellenme: 09.03.2023 - 18:41

Son dakika | FIFA, Süper Lig takımı Bitexen Giresunspor'a Jean Pyerre dosyasından 2 dönem transfer yasağı ve para cezası verdi. Detaylar haberimizde.

Son Dakika | Giresunspor'a 2 Dönem Transfer Yasağı Geldi

Salim MANAV - AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig takımı Bitexen Giresunspor'a FIFA'dan kötü haber geldi. Giresunspor Başkanı Nahid Yamak Ajansspor'a açıklamalarda bulundu.

Pyerre dosyasından 2 dönem transfer yasağı

Giresunspor'a Jean Pyerre dosyasından dolayı 2 dönem transfer yasağı getirildi. FIFA, CAS'taki davanın onandığını Karadeniz temsilcisine bildirdi. 

Futbolcuya 765 bin Euro ödeme yapılacak

Giresunspor, Jean Pyerre'e 30 gün içerisinde 765 bin Euro ödeme yapacak. 

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Hamit Altıntop'tan milli operasyon
Habere Git

Yamak: "Gerekli itirazları birkaç gün içinde yapacağız"

Bitexen Giresunspor Başkanı Nahid Yamak, Ajansspor'a yaptığı açıklamada; "CAS'taki Jean Piyerre davamız aleyhimize onandı. İsviçre Ticaret Mahkemesi'ne gerekli itirazları birkaç gün içinde yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kanser teşhisi konuldu

Brezilya ekibi Gremio'dan transfer edilen Pyerre'ye testis kanseri teşhisi konulmuştu. Bunun üzerine futbolcu ile yollarını ayıran Giresunspor'a FIFA'dan ceza geldi.

"Sözleşme imzalamadan önce sağık kontrollerinde testis kanseri teşhisi kondu"

Giresunspor, geçen yıl konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "2021/2022 futbol sezonunun 2. Transfer ve Tescil döneminde kiralık olarak anlaşmaya varmak üzere kendisi ile sözleşme imzalamadan önce gerekli sağlık kontrollerinin yapılabilmesi adına Türkiye’ye davet ettiğimiz profesyonel futbolcu Jean Pyerre Casagrande Silveira Correo’ya, Türkiye’de yapılan tetkikler sonucunda testis kanseri teşhisi konmuştur"

İlgini Çekebilir
Beşiktaş’ta müthiş skandal! 1 milyon Euro imza parası kimin cebinde?
Habere Git

"Herhangi bir sözleşme imzalanamamıştır"

Açıklamanın devamında, "Bu üzücü durum sebebiyle profesyonel futbol faaliyetlerine devam edemeyecek Sn. Correo ile bu çerçevede herhangi bir sözleşme imzalanamamıştır. Buna karşın kulübümüz, tüm iyi niyeti ile Sn. Correo’ya, tedavisini Türkiye’de yapmak istemesi halinde kulübümüz tarafından gerekli desteğin sağlanacağı defalarca bildirilmiştir" denildi.

Son olarak, "Kulübümüzün sergilediği bu iyi niyetli tutuma karşın 24 Haziran 2022 tarihinde Sn. Correo tarafından FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu nezdinde kulübümüz aleyhine bir dava ikame edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Yamak, Giresunspor'un toplam borcunu açıkladı

Giresunspor Başkanı Nahid Ramazan Yamak,  transfer yasağı dolayısıyla mevcut takımı korumak yönünde adımlar attıklarını söyledi. Yamak, Çotanak Spor Kompleksi'nde düzenlediği basın toplantısında, FIFA'da devam eden davalar da olmak üzere şu anda kulübün 271 milyon lira borcu olduğunu belirtti.

FIFA'daki dava süreçlerinden dolayı avukat ve tahakkuk masraflarından 25-30 milyon lira borç oluşacağına dikkati çeken Yamak, 300 milyon lira civarında bir borç ile karşı karşıya kalacaklarını aktardı.

"İki hafta içinde 15 milyon lira ödeme yapmış olacağız"

Yamak, "Zarar bu, battık, biz bittik." gibi söylemler içerisinde bir kişi olmadığını kaydederek, "Ben ne geliştirebilirim, ne öderim, ona bakıyorum. Nitekim geldiğimiz günden bugüne 7 milyon lira şu ana kadar ödeme yaptık, yarın da oyuncuların birer maaşını ve geçen haftaki primlerini ödediğimizde aşağı yukarı 15 milyon lira iki hafta içerisinde ödeme yapmış olacağız." dedi.

İlk hedef ligde kalmak

İlk hedeflerinin Giresunspor'u Süper Lig'de tutmak olduğunu vurgulayan Yamak, bunu yapabilecek durumda olduklarını kaydetti.

"Transfer tahtasını açtırsak dahi transfer yapma şansımız yok"

Yamak, "Kulüp ara dönemde transfer yapamadı, bu sene sonunda da transfer yapamayacağız, yani biz transfer tahtasını açtırsak dahi transfer yapma şansımız yok çünkü yasağımız var. Mevcut takımı korumak yönünde de adımları attık. Campuzano'nun sözleşmeyi feshetme durumu vardı. Aslında oyuncuya ciddi de teklif gelmişti ve oyuncumuzun da alacağını bırakarak gitme durumu vardı. Ayrıca kulübe gelir getirerek gitme imkanı vardı. Aşağı yukarı 600 bin avro civarında kulübe fayda sağlayabilirdik. Ama büyük fotoğrafa baktığınızda ayrılma imkanımızın olmadığını gördük ve Campuzano'nun ödemesini yaptık" şeklinde konuştu.

"Giresunspor şu anda kimseyi satmayacak"

Giresunspor'un satılık hiçbir futbolcusunun olmadığını belirten Yamak, "Giresunspor şu anda kimseyi satmayacak. Kimileri de bizim futbolcularımızı alıp başka takımlara götürmek yönünde çalışmalar yapmış, bunların da karşısındayız. Bütün futbolcularımızla sözleşme uzatabildiğimiz kadarını uzatıp bir dahaki sezon bu ekiple devam edeceğiz." diye konuştu.

Yamak, takımdaki oyuncuların çok karakterli olduğunu kaydederek, "Bajic'in 350 bin avro civarında alacağı var, 'Ben sizi kesinlikle FIFA'ya vermem, sizinle beraber, hep beraber savaşacağım.' dedi. Tabii bunlar da insanı çok duygulandırıyor. Kaptanımız Onurcan Piri, Perez, tüm futbolculardan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"(9+2 kuralı) Buna itiraz edeceğiz"

Giresunspor'un üye sayısını artıracaklarını vurgulayan Yamak, bunun için de 2828 yeni üye kampanyası başlattıklarını söyledi.

Başkan Yamak, bir gazetecinin TFF'nin ligden çekilen takımlardan transfer edilecek yabancı oyuncuların oynaması şartıyla kontenjan kuralını 9+2 olarak güncellemesine ilişkin sorusuna, "Biz maalesef Giresunspor olarak sahaya 3 Türk, 8 de yabancı oyuncuyla çıkabiliyoruz. Ancak bu durumdan dolayı diğer takımlar 2 Türk, 9 yabancı oyuncuyla çıkabiliyorlar. Bu acayip bir haksız rekabet, bizim için de dezavantaj, hemen önümüzdeki haftadan geç olmamak kaydıyla buna itiraz edeceğiz." yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler