Süper Lig takımlarının Antalya'da oynayabileceği statlar!

19.04.2020 - 19:34 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 20:13

Süper Lig takımlarının Antalya'da oynayabileceği statlar!

Süper Lig’de sezonun nasıl tamamlanacağı konusu belirsizliğini korurken futbolseverler Süper Lig'in ne zaman başlayacağını, hangi koşullarda ne gibi değişikliklerle yeniden oynanacağını merak ediyor. Peki Süper Lig koronavirüs sonrasında ne zaman, nerede ve nasıl oynanacak? İşte detaylar...

Sözcü gazetesinin haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı’nın (KBV) ‘acil eylem planı’ var. Planlanan takvime göre en geç 15 Mayıs’ta topbaşı yapılacak ve antrenmanlara başlanacak. Haziranın 3. haftasında Süper Lig kaldığı yerden devam edecek. Maçlar ise Antalya'da oynanacak.

Tek şehir sistemi

Maçların tek şehirde oynanması planı kulüplerin tamamından destek aldı. Böylece seyahat riski ortadan kalkacak, lig bitene kadar bir çeşit karantina da uygulanmış olacak. Plan dahilinde öne çıkan şehir, yeterli tesise sahip olması sebebiyle Antalya. Kamp masraflarının belli bir kısmına TFF’nin destek vermesi söz konusu.

Peki maçların Antalya ve Alanya'da oynanması durumunda hangi statlar maçlara ev sahipliği yapacak? İşte o statlar:

Antalyaspor Stadyumu

Seyirci kapasitesi: 32.537
Işıklandırma: Var
Zemin: Çim

Alanyaspor Bahçeşehir Okulları Stadyumu

Seyirci kapasitesi: 10.128
Zemin türü: Çim
Işıklandırma: Var

Mardan Spor Kompleksi

Mardan Spor Kompleksi, Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan spor kompleksi. İçerisinde UEFA standartlarına uygun olarak inşa edilmiş iki çok amaçlı stadyumdan oluşuyor. Mardan Palace'a ait olan stat dünyanın en iyi butik statlarından birisi olarak gösterilmektedir.

Kapasite: 7,938
Zemin: Doğal çim saha

Akdeniz Üniversitesi Stadyumu

Akdeniz Üniversitesi Stadyumu, Antalya'nın Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan stadyumdur. Sahibi Akdeniz Üniversitesi'dir. 2012-13 sezonu itibarıyla Antalyaspor'un, 2 sezonluğuna iç saha maçlarını bu stadyumda oynamasına karar verilmiştir.

Kapasite: 12.893
Zemin: Doğal çim

Gloria Sports Arena

Stat adı: Gloria Sports Arena
Toplam kapasite: 1.600
1.600 uluslararası maçlarda
Koltuklar: 1.600
Çim ısıtması: hayır
Kariyer: hayır
yeraltı: Doğal çim
Oyun alanı ebatı: 100m x 65m

Side Emirhan Spor Kompleksi

TFF'nin Genç Milli Takım maçları oynanıyor, güvenlik sertifikası var.

Antalya'nın 500 bin yatak kapasitesi ile 200 futbol sahası bulunuyor.

Titanic Stadyumu

Sueno Hotels Stadı

Sueno Hotels Stadı bilgileri;

"Farklı spor dallarında kaliteli ve profesyonel tesisler sağlayarak öne çıkan tatil kompleksimizde, 105mx70m metre ölçülerinde 2 adet profesyonel futbol sahası, 2 adet 20mx70x ölçülerinde antrenman sahası, tribün kompleksi ve bu kompleks içerisinde 2 adet takım odası,1 adet hakem odası, 1 adet basın odası, lobi ve kafeterya da bulunmaktadır. Ayrıca; 50x40 metre ölçülerinde bir halı sahamız da mevcuttur. Özellikle kış aylarında yerli ve yabancı pek çok profesyonel futbol takımına ev sahipliği yapan Sueno Hotels, yıllardan beri süregelen tecrübesiyle futbol takımlarının ve futbol severlerin uğrak noktasıdır.

Tesisimizde; bütün ihtiyaçlarınızın eksiksiz olarak karşılanacak olduğu Profesyonel Futbol Kampı organizasyonları kapsamlı olarak düzenlenmekte olup, kafilelerin talep ve ihtiyaçlarına göre özel programlar, kampa özel yemek menüleri, ekipman odaları, masaj odaları ve teknik toplantı salonları mevcuttur."

Regnum Hotel Stadı

Regnum Hotel Stadı bilgileri;

FIFA’nın resmi standartlarına uygun olarak inşa edilmiş 3 ayrı futbol sahasıyla Regnum Carya, yarının futbol yıldızları olmayı hedefleyen spor severlere birinci sınıf bir eğitim tesisi sunuyor. Tesisimiz ayrıca ulusal ve uluslararası futbol takımlarına eğitim kampı olanağı da sunuyor. 3 adet 68 x 105 boyutundaki futbol sahasının yanı sıra tesisimizde 2 ayrı soyunma ve malzeme odası bulunan 320 metrekarelik bir kulüp binası da mevcut.

Regnum Hotel Stadı

Senin için hazırladığımız haberler