Süper Lig zirvesi! Gözler bu toplantıda...

24.04.2020 - 10:23 | Son Güncellenme: 24.04.2020 - 10:28

Koronavirüs sebebiyle verilen zorunlu aranın yakın zamanda bitmesi bekleniyor. Takvim konusunda ise çalışmalar sürüyor. Türk futbolu adına bugün önemli bir toplantı var. Toplantıda neler konuşulacak? Kritik gün...

Süper Lig zirvesi! Gözler bu toplantıda...

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile bir telekonferans görüşmesi yapacak. Toplantıda neler konuşulacak? Ligler ne zaman yeniden başlayacak?

Süper Lig için takvim çalışmaları ediyor

AJANSSPOR

Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'de de liglere zorunlu olarak ara verildi. Ligin yeniden başlayabilmesi için tarih belirleme çalışmaları devam ediyor.

Bilim Kurulu ne diyor?

Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Alpay Azap, liglerin Haziran ayında başlatılmasının daha gerçekçi durduğunu söylemişti. Dünya Sağlık Örgütü de, "Türkiye’de vaka sayıları dengeye oturmaya başladı, iyimserlik içerisindeyiz” şeklinde bir açıklama yaptı.

UEFA'nın tavsiye kararı

UEFA İcra Komitesi’nin dünkü toplantısında, tatil edilen liglerin Ağustos’un ilk haftasına kadar tamamlanması yönünde tavsiye kararı çıktı.

Toplantı saat kaçta başlayacak?

Bugünkü toplantı saat 14.00’te başlayacak. Telekonferans toplantısında TFF ve kulüplerin yaptıkları çalışmaların raporları dikkate alınarak Haziran ayının ortasında başlaması öngörülen ligle ilgili takvim çalışması yapılacak.

Toplantıda neler konuşulacak?

Toplantıda yayıncı kuruluşun maçlar başlayana kadar ödeme yapmaması, stopaj oranlarının yüzde 25'ten yüzde 40'a çıkması ve amatör sporlar konusunda destek konusu masaya yatırılacak.

Senin için hazırladığımız haberler