Süper Lig'de 2.haftanın panoraması

25.08.2015 - 11:22 | Son Güncellenme: 25.08.2015 - 11:39

Sabri Ugan, haftanın karmasını, futbolcusunu, golünü, hakemini, olayını hatta 'güzelini' seçti, kısacası haftanın tüm panoramasını ortaya koydu...

Öncelikle Leman çizeri Harun Tekdal'ın özel karikatürleri için, bir geçmiş olsun dileği ve kocaman bir teşekkür.

Çapraz bağlarından ameliyat olmasına ve yataktan kalkamamasına rağmen zor şartlarda da olsa Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun içinde bulunduğu durumu ve Kweuke'yle penaltı krizi yaşayan Hikmet Karaman'ı harika karikatürize etmiş.

 

 

 

 

 

 

 

Panorama'ya gelince...

Ne yazık ki futbol takımı 11 kişiden oluşuyor. Bu nedenle 'iyi görüntülerine karşın' karmaya alamadığım isimler oldu.

Kalecilerden başlayalım...
Başta Antalyasporlu Fornezzi  olmak üzere,
Gaziantepspor'da Karcemarskas
Çaykur Rizespor'da Itanje
Osmanlıspor'da Ahmet Şahin çok başarılıydılar...

Antalyaspor'da Serdar Özkan oyuna sonradan girdi ve takımını galibiyete taşıyan isimlerden biriydi.
Savunmada yer veremediğim başarılı isimlerden biri Trabzonspor stoperi Aykut'tu..
Yusuf Erdoğan da formunu sürdürüyor.. Biliyoruz ki çok daha iyi olma potansiyeli var..

Kadroyu 4-4-2 formatıyla hazırladım.

Bana göre görev alanlarının en iyi isimleri şöyle...

KALECİ

VOLKAN DEMİREL – Fenerbahçe
Haftanın en iyi kaleci performansı Rize'deydi. Volkan Demirel net pozisyonlardaki kurtarışları ve penaltıdaki başarısıyla yenilginin önünde duran sağlam bir duvar gibiydi

SAĞ BEK

CAVANDA – Trabzonspor
Karşısında Olcay ve Quaresma gibi bireysel yetenekleri güçlü oyunculara etkinlik şansı vermedi. Bununla birlikte, hücumsal anlamda da karnesi son derece önemliydi...

STOPER

OUSMANE VIERA - Çaykur Rizespor
Fenerbahçe'nin taktiksel değişikliklerine karşı savunmada pozisyon almak çok önemliydi. Viera Fenerbahçe'nin etkili olmasını engelleyen bir performans ortaya koydu.

STOPER

SORO - Osmanlıspor
Büyük bir çoğunluk Galatasaray'ın fazla zorlanmadan kazanacağını düşünüyordu. Osmanluspor'un direnç gösterip 3 puanla Ankara'ya dönmesinde, Soro'nun savunma katkısı büyüktü.

SOL BEK

ÖMER BAYRAM - Kayserispor
Konya ataklarının tehlikeli olmasına izin vermedi. Deniz Türüç'e attırdı, Derley kale ağzından topu filelere gönderebilse, maçı 2 asistle bitirecekti. Sakatlanıp çıkması şanssızlığıydı...

DEFANSİF ORTA SAHA

M BIA - Trabzonspor
Orta alanın savunma liderliğini üstlenmesinin yanında, hücum aksiyonlarında da önemli rol üstlendi. Maçın en fazla mesafe kat eden 2 isminden biriydi.

OFANSİF ORTA SAHA

RAHEEM LAWAL - Eskişehirspor
4 gollü galibiyette performansı dikkat çekiciydi... Orta alanda aldığı her topu her kullanışı gol tehlikesi oldu.

SAĞ ÖN

DZSUDZSAK - Bursaspor
Takımı kaybetti belki ama Dzsudzsak henüz ilk maçı olmasına rağmen sağ kanatta çok etkiliydi. Etkili şutlar attı, arkadaşlarına gol yolları açtı ve takım oyuncusu olduğunu gösterdi.

SOL ÖN

ERKAN - Trabzonspor

Bursaspor'a attığı golün rüzgarını arkasına almıştı. Savunma yardımında da eksiksizdi. 6 şut ve 4 isabet ile ofansif alanda maçın en etkili oyuncusuydu...

FORVET

RODELLEGA – Akhisar
Oyuna ikinci yarıda girdi ve maçın adamı oldu. Önce golü attı, ardından penaltı yaptırdı. Akhisar’ın kazanmasında başrolü oynadı.

TEOFANIS GKEKAS - Eskişehirspor

Golcü kelimesinin tam karşılığı. Sivasspor karşısında da durdurulamadı. Gekas, Süper Lig kariyerinde Fenerbahçe ve  Akhisar'dan sonra  Sivasspor'a karşı da hat-trick yaptı.

HAFTANIN TAKIMI: Osmanlıspor mu Trabzonspor mu?
Cevabı hemen verilebilen bir soru değil bu.

Bence Trabzonspor.

Çünkü Beşiktaş'a karşı nasıl oynamaları gerekiyorsa öyle oynadılar ve oyun kontrolünü ellerinde tutarak, haftanın en önemli maçını kazandılar.

HAFTANIN GOLÜ: QUARESMA - Beşiktaş
Gol öncesi kullanılan serbest vuruş kurallara uygun yapılmadı. Bu bir yana, Quaresma soldan falsolu vuruşuyla, topu filelerle buluşturdu.

Bilerek vurduysa usta işi, tesadüfse de görsel anlamda en güzel goldü...

HAFTANIN HAKEMİ: DENİZ ATEŞ BİTNEL
Eskişehirspor - Sivasspor karşılaşması müthiş bir seyir zevki verdi. Maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel hem hatasız yönetti, hem de gereksiz düdüklerle tempoyu düşürmedi.

Bravo Deniz Ateş Bitnel...

HAFTANIN FUTBOLCUSU: ERKAN ZENGİN – Trabzonspor
Transferi sırasında yaşananların olumsuz izlerini yeni yeni atıyor. Geçen hafta Bursaspor'a attığı gol kendine olan güvenini de getirdi. Trabzonspor'un en dikkat çeken ismiydi. Ayrıca 133 kilometre hıza ulaşan gol vuruşu tarihin en sert 12'inci şutu oldu.

HAFTANIN GÜZELİ: Mutlu Topçu
Çünkü Bursa doğumlu teknik adam, yıllarca birlikte çalışıp,  kendi kanatlarıyla uçmaya karar verdiği için ayrıldığı Ertuğrul Sağlam için dedi ki; "Bana göre Türkiye'nin en değerli hocası. En iyi hocası. Son yıllarda Anadolu'da şampiyon yapan başka bir teknik adam yok"

Vefa ne güzel bir duygu..

HAFTANIN AYIBI:
Kayseri Stadı'nın zemini neydi öyle?

Bu kadar modern bir stada, çocuk parkındaki kum havuzunu andıran ve her pozisyonda kalkan çimlerle kaplı zemin hiç yakışmadı.

Ayıp...

HAFTANIN SÖZÜ: ŞENOL GÜNEŞ
Dedi ki; "Her takım savunma yapar. Biz de orada hareket bulup pozisyon bulacağız, bulduğumuz pozisyonları da gole çevireceğiz. Sahaya, hakeme, rüzgara mazeret bulmak işin kolay tarafı. "

HAFTANIN SERTİ: MUSTAFA DENİZLİ
Çünkü,

TRT Spor'da yorumculuk yapan Mustafa Denizli, geçmişte iki sezon çalıştırdığı Çaykur Rizespor yönetimine karşı ağır ifadeler kullandı ve dedi ki,
"Metin Kalkavan gibi vizyonlu ve çağdaş bir başkan böyle bir küstahlığa nasıl izin verdi! Kweuke kim? Rizespor'a kazandıracağı 2-3 puan için böyle bir futbolcuya katlanılır mı? Yazıklar olsun!  Ben böyle bir futbolcu ile aynı havayı aynı atmosferi solumak dahi istemem."

HAFTANIN SÜRPRİZİ: Stuart Baxter
Henüz ikinci hafta ve Gençlerbirliği ile yolları ayrıldı.
İşin ilginç yanı Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın bu kararı pek çok futbolseveri şaşırtmadı. Oysa Gençlerbirliği, Fornezzi kalesinde devleşmese Antalya'dan kazanarak dönebilirdi.

Ne olursa olsun biraz erken değil mi?

HAFTANIN FOTOĞRAFI

Ligde yer alan bir çok takımın sahaya çıkarken giydiği “Şehitler Ölmez” tişörtleri ve tribünlerde açılan tamamlayıcı "Vatan bölünmez" pankartları HAFTANIN FOTOĞRAFI'ydı...

Senin için hazırladığımız haberler