Süper Lig'de 3.haftanın panoraması

01.09.2015 - 12:50 | Son Güncellenme: 04.09.2015 - 15:17

Sabri Ugan, haftanın karmasını, futbolcusunu, golünü, hakemini, olayını hatta 'güzelini' seçti, kısacası haftanın tüm panoramasını ortaya koydu...

Süper Lig'de 3. Hafta geride kalırken bazı futbolcu ve golleri akıl defterime not ediyorum...

Önce GÖKHAN TÖRE...
Sezona iyi başladığını söylemek zor. Ama Gaziantepspor deplasmanında, Beşiktaş'ın ona en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda sahne aldı. Farklı galibiyette katkısı büyüktü.

EDIN VISCA ...
Sezona olumsuz görüntüyle başlayan Başakşehir'e ilk galibiyeti getiren gollerin sahibiydi... Bursaspor maçı 3 puanla biterken, Visca da pırıl pırıl parladı...

BEKİR YILMAZ...
Bursaspor haftayı puansız kapamasına karşılık benim gözümde başarılıydı. Eğer, kendisini göstermek hedefiyle 'Ekstra' işler yapmaya kalkışmazsa, kesinlikle gözden kaçmaz.

MEHA...
Torku Konyasporlu Meha bu hafta haftanın 11'inde kendisine yer bulamadı belki ama bazen tek bir futbolcunun sonuca nasıl etki yapabileceğini ortaya koydu...

Aynı şekilde VEDAT BORA da genç yaşına karşılık sorumluluk almaktan kaçmadı... Önümüzdeki haftalarda böyle oynamaya devam ederse adından çok söz ettirecek.

CAROLE... 
Kendine güveni en belirgin özelliği. Bence ofansta da iyi savunmada da. Geri dönüşte sıkıntı yaşamıyor. Ters kademeleri dikkate değer. Bence Fırat Aydınus 'futbol oynama iştahını' hafifletici sebep olarak görüp, ilk sarı kartında uyarıyla yetinebilirdi. Yine de gördüğü kartlar Carole'ün iyi futbolunu gölgelemedi..

YUSUF ERDOĞAN da istim üzerinde devam ediyor. Bu sene forma daha pahalı... Takımda olma savaşında vanını dişine takıyor...

VAN PERSIE belki gol atamadı ama 'geliyorum' mesajını verdi.

Saydığım isimler, onlardan biraz daha iyi performans gösterdiğine inandığım futbolcular nedeniyle 11'imde yer alamadılar..

Gollere gelince...
Gençlerbirliği'nde İrfan Can Kahveci'nin aşırtma vuruşunda çok tecrübeli kaleci İsaksson'un hatası, Torku Konyaspor kalecisi Kaya'nın yumrukladığı topun Semih Kaya'ya çarparak filelerle buluşması, futbolun ne kadar ilginç bir oyun olduğunu yine ortaya koydu.

Ve şimdi haftaya iz bırakanlar. Önce 11...

HAFTANIN KARMASI

KALECİ

JOHANNES HOPF - Gençlerbirliği
Söylenen o ki, teknik direktör Stuart Baxter O'nu tercih etmediği için gönderildi... Hopf kalesinde güven veren görüntüsünün yanısıra 4 çok net gol pozisyonunu kurtardı...

SAĞ BEK

SABRİ SARIOĞLU - Galatasaray
Transfer döneminin en çok konuşan isimlerinden biri olan Sabri, emanet aldığı kulvarı harika kullandı. Ofansif katkısı ve  gollerdeki payı Sabri'yi haftanın sağbeki yaptı.

STOPER 

JOHN BOYE - Sivasspor
Sivasspor'daki ilk maçına çıktı. 2 maçta 6 gol yiyen takımına ceza alanı savunma dengesi getirdi. Bununla birlikte attığı golle "gitti" denilen maçtan en azından 1 puanı kopardı.

STOPER 

HAKAN BALTA - Galatasaray
Konya deplasmanında neredeyse hatasız oynadı. Stoperde başladı, Carole atılınca sol beke geçti. Komple bir bekin nasıl olması gerektiğinin dersini verdi.

SOL BEK 

ÖZGÜR ÇEK - Eskişehirspor
Savunmadaki görevini yerine getirirken, Eskişehirspor'un beraberlik aradığı dakikalarda hücumda da sorumluluk aldı. Geriye dönüşlerde takım savunmasına sıkıntı getirmedi.

ÖN LİBERO

KADİR BEKMEZCİ - Antalyaspor
Yenilgi, başarılı performansların üzerini örtebiliyor. Oysa öyle olmamalı. Kadir Bekmezci'nin Antalyaspor formasıyla ortaya koyduğu mücadele takdire değerdi.

ÖN LİBERO

OĞUZHAN ÖZYAKUP - Beşiktaş
Beşiktaş'ın kazanması için Gaziantepspor'un çözülmesi gerekiyordu. Oğuzhan bu maçta hem çözüm anahtarıydı, hem de oyunu iki yönlü oynayan modern futbol ustası.

ORTA SAHA (SAĞ)

LUIS NANİ - Fenerbahçe
Aslında geçen hafta Rize'de olumlu bir görüntü vermişti. Fenerbahçe kendi evinde zorlanırken Antalyaspor'un kilidini açan anahtar ve galibiyeti getiren isim Nani'ydi. 

ORTA SAHA SOL

İRFAN CAN KAHVECİ - Gençlerbirliği
Haftanın 11'inde yer bulmasının attığı golle ilgisi yok. Koşan, mücadele eden, oyunun 2 yönünü de oynayan İrfan Can o golü atmasaydı da benim 11'imde yer bulurdu...

ORTA SAHA OFANSİF

WESLEY SNEIJDER - Galatasaray
Sözleşmesinin uzatılma konusu gündemdeyken, geçen hafta Osmanlıspor karşısında olumlu görüntü vermedi belki ama Konyaspor maçında galibiyeti koparan isim oldu.

FORVET

LEONARD KWEUKE - Çaykur Rizespor
Bu hafta çok parlak bir forvet imzası yoktu... Ancak ilk 2 haftadaki başarılı görüntüsünü sürdüren ve Eskişehir'de de gol bulan Kweuke, Haftanın 11'ine girmeyi başardı.

HAFTANIN FUTBOLCUSU: LUİS NANİ
Beklentiler yüksek, Nani'nin verdikleri o beklentinin altındaydı. Ama yıldızlar eninde sonunda parlıyor işte.

Uzun lafın kısası, Fenerbahçe'yi galibiyete taşıyan gecenin ve haftanın adamıydı.

HAFTANIN TAKIMI: GALATASARAY
Konya deplasmanında zoru, farklı skorla kolaya çevirdiler. Bir anlamda üzerlerindeki gri bulutları dağıttılar. İyi futbol konusunda alacakları çok mesafe olsa da, böylesine önemli bir deplasmandan getirdikleri galibiyet Galatasaray'ı, Beşiktaş ve Kayserispor'un bir adım önünde haftanın takımı yaptı.

HAFTANIN GOLÜ - Oscar Cardozo / Trabzonspor
Oğuzhan Özyakup, Alban Meha ve Luis Nani'nin serbest vuruş, Zeki Yavru'nun uzaktan vuruş golleri harikaydı..

Ama bana göre en güzel gol Hüseyin Avni Aker Stadı'nda atıldı. Constant'ın ortasına, arka direkte neredeyse sıfır açıdan voleyi yapıştıran Cardozo, oyuna sonradan girdiği maçta haftanın en güzel golünü attı.

HAFTANIN GÜZELİ - Ömer Ali / Torku Konyaspor
Takımı 4-1 yenilmiş ve kaleci Kaya Tarakçı çok büyük hatalar yapmıştı.

Ömer Ali uzatılan mikrofona, dedi ki; "Bu gece mağlubiyetten daha önemli bir şey var.

Muslera geçtiğimiz 2 haftada, Kaya ağabey de bu akşam 2 kötü gol yedi. İyi kaleciler kötü gol yiyebilir. Kaya ağabey bize geçen sezon çok puanlar kazandırdı. Takım olarak bu maçtan daha önemlisi Kaya ağabeyi kazanmaktır."

Kötü gün dostu olmak işte bu demek...

HAFTANIN AÇIKLAMASI - Hamza Hamzaoğlu / Galatasaray

Çünkü dedi ki;

"O kadar ortada olmayan işler yaratılıyor ki, bunlarla uğraşmaktan yolumuza gidemiyoruz... Bu bizim ülkemizden başka bir ülkede yoktur herhalde. Önce 'yeni birini nasıl başarılı yaparız' diyoruz, sonra  çıkıp birisi başarılı oldu mu, 'aman nasıl indiririz aşağıya' diyoruz. Bırakın, başarılı olanları takdir edin, onlardan daha başarılı olmak için çaba gösterin.."

HAFTANIN AYIBI - Beşiktaş Yönetimi ya da Victor Valdes
Victor Valdes Beşiktaş ile anlaşmaya vardığını ve tüm şartları kabul ettiğini vurgularken "Beni ortada bıraktılar" ifadesini kullandı... Bu anlaşmadan neden geri dönüldüğüne anlam veremediğini belirtti. 

Victor Valdes Beşiktaşlı yöneticilere verdiği söz gereği bir başka takım ile görüşmediğini, son dakikada gelen olumsuz haber ile zor durumda kaldığını söyledi.

Eğer durum bu şekilde yansıtıldığı gibiyse, Viktor Valdes'le sözlü anlaşmaya varan Beşiktaş Yönetimi, 

yok Beşiktaş'tan gelen açıklamada olduğu gibi, menajerleri öneriyi kabul etmeyip görüşmeler kesildiyse o zaman da Victor Valdes ayıp etmiş.

HAFTANIN SERTİ: MAHMUT USLU -  Fenerbahçe Asbaşkanı

Çünkü; dedi ki;

"Lütfen siyasetçiler, siyasetlerini yapsınlar. Biz spor adamıyız, siyasete girmemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bizi tahrik etmesinler, rica ediyoruz. Milli takımlara oyuncu vermeyenleri, koalisyona diğer partilere benzetiyorlar. Bizi lütfen siyasete sokmayın, daha ağır cevaplar alırsınız. Çok önemli işler olur. İşinize bakın." 

HAFTANIN FOTOĞRAFI

Fenerbahçe - Antalyaspor maçının son anları.. Nani serbest vuruşu kullanıp, topu Fornezzi'nin yanından filelerle buluşturuyor...

Yedekler kulübeden fırlıyor, Fenerbahçeli futbolcular saha içinde galibiyeti kutluyorlar..

Büyük sevinç var.

O sırada kamera yedek kulübesini gösteriyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira bir futbolcusuna sarılmış....

Yakın planda anlaşılıyor ki, futbolcu değil, Pereira yanına gelen top toplayıcı çocuğa sıkı sıkı sarılmış...

Bu sevinç paylaşımı benim için haftanın fotoğrafıydı...

 

Senin için hazırladığımız haberler