Süper Lig'de 5. haftanın panoraması..

24.09.2015 - 20:00 | Son Güncellenme: 24.09.2015 - 20:00

Sabri Ugan, haftanın karmasını, futbolcusunu, golünü, hakemini, olayını hatta 'güzelini' seçti, kısacası haftanın tüm panoramasını ortaya koydu...

Önce...
Mutlu, ve huzurlu günler geçirmenizi dilerim... Kurban bayramınız mübarek olsun...

Sonra...
Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, haftanın golsüz biten tek karşılaşmasından sonra çok önemli bir durum tespiti yaptı ve dedi ki; "Birkaç takım dışında ligimizde bozma futbolu oynanıyor."
Bu doğru bir tespit.
İşin ilginç yanı Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın şu açıklamasıydı; "Aykut hoca göze hoş gelen, istediğimiz futbolu oynatamıyor!"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de, Gençlerbirliği'nin futbolunu 'çağdışı' olarak adlandırdı.
Aslında bu açıklamalar önemli bir kapıyı açıp, manzarayı görmemiz açısından çok önemli.
Hangi futbolsever bozma üzerine kurulu, 'çağdışı' bir futbolu izlemek ister?
Tribünlerde gittikçe azalan futbolseverlerin uyarısı etkili oldu mu bilmem ama, geride bıraktığımız hafta, Gaziantepspor - Kayserispor maçı dışında seyir zevki vermeyen maç yok gibiydi.
Buradan, taraftarın "harika, çok güzel, enfes" hadi artık maça gidelim gibi bir düşünceye sahip olduğu anlamı çıkarmasın kimse...
Elbette, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi takımlar karşılarında genelde 'kapanan' takımlar bulacak.
Dünyanın heryerinde geçerli bir anlayış bu...
Ta ki gol gelene kadar.
Futbol dünyanın her yerinde büyükler gol attıklarında, daha fazla boşluk buldukları bir oyuna dönüşür.
O zaman, o golü atmayı bileceksiniz...
Peki bu bozmaya yönelik futbolun önüne geçecek bir formül var mı?
Bilmiyorum etkili olur mu ama...
UEFA'nın yaptığını deneyelim.
Ne yaptı UEFA? Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet primini 1.5 milyon avroya çıkartırken, beraberlik primini 500 bin avroda bıraktı.
Acaba biz de beraberlik primini 500 bin TL'de tutup, galibiyet ödülünü 1.5 milyon'a mı çıkarsak?

* * *

Gelelim haftanın iz bırakanlarına... Karmayı 4-4-1-1 gibi oynatıyorum... İşte benim seçimlerim:
 
KALECİ
JOHANNES HOPF - Gençlerbirliği
Beşiktaş kazanabileceği maçı beraberlikte tamamladı. Bunun en büyük nedeni Gençlerbirliği kalecisi Hopf'un kurtarışlarıydı. Bir gazetenin başlığı cuk oturmuş. "Beşiktaş'a 'Hopf' dedi"


SAĞBEK
HAKAN ASLANTAŞ - Osmanlıspor
Bir dolu eksiğine rağmen Osmanlıspor, kaybederken de iyi oynayan bir takım. Hakan Aslantaş da Mersin deplasmanında savunma görevini eksiksiz yaparken, hücumda da etkin rol oynadı.


STOPER
CRISTIAN TITI - Kasımpaşaspor
Omeruo'yla mükemmel bir uyum sağladı. Doğrusu Eskişehirspor maça daha iyi başlamıştı. Ama durdurmayı bilen Titi, galibiyet golünü atınca, Kasımpaşa'nın yolu da açılmış oldu.  

STOPER
HAKAN BALTA - Galatasaray
Bir anket yapıp "Bu sezon Galatasaray'ın en istikrarlı oyuncusu kim?" diye sorsalar, eminim Hakan Balta ilk sırada çıkar. Trabzonspor karşısında da güven veren oyunuyla ön plandaydı.

SOLBEK
EREN ALBAYRAK - Çaykur Rizespor
Deniz Kadah'ın 3 gol atıp yıldızlaştığı maçta hakettiği kadar konuşulmadı. Oysa Rizespor'un sonuca yönelik en kilit isimlerinden biriydi. Yaptığı 3 asist değerini ortaya koyuyor.

ORTA SAHA
CEDRIC MACIADI - Çaykur Rizespor
Çaykur Rizespor'un top kontrolünü Antalyaspor'a bıraktığı maçta taktiğin tutabilmesi için orta saha kurgusu çok önemliydi. Cedric Maciadi çok sağlam durdu ve oyunun iki yönünü de harika oynadı.

ORTA SAHA
RAUL MEIRELES - Fenerbahçe
Bursaspor maçındaki performansını genele yaysa, Fenerbahçe'nin en az tartışılan, en çok konuşulan isimlerinden biri olacak. Bu hafta karmada, önümüzdeki hafta ne yapacağı meçhul.

 

SAĞ AÇIK
DANIEL LARSSON - Gaziantepspor
Tatsız tuzsuz geçen maçta parlayan isim olarak dikkati çekti. Daniel Larsson'un yaptırdığı penaltı, Gaziantepspor'a değeri sonradan çok daha iyi anlaşılacak 3 puanı getirdi.

SOL AÇIK 
EDIN VISCA - Başakşehir
Şut istatistiklerine bakarsanız Edin Visca ismini yukarılarda göreceksiniz. Bu sezona iyi başladı. Üretkenliği, top kullanışı galibiyet kapısını açan en önemli anahtardı.


FORVET
DENİZ KADAH - Çaykur Rizespor
Kweuke'yle paylaştıkları gol sevinci, anlamlı ve görülmeye değerdi. Deniz Kadah, teknik direktör Hikmet Karaman'ın verdiği yeni görev yeri 'forvet arkasının' hakkını fazlasıyla verdi.


FORVET
BADOU NDIAYE - Osmanlıspor
Müthiş ayak içi vuruşlarını çıkarabilmek gerçekten çok güç. Savunma yardımıyla takım oyununa inanılmaz katkı veriyor. Mersin'de hattrick yaptı, 7 de top çaldı. Daha ne yapsın?


HAFTANIN FUTBOLCUSU
BADOU NDIAYE - Osmanlıspor
Attığı golleri bırakın bir yana, oyunun iki yönünü de o kadar güzel oynadı ki. Top çaldı, çalmakla kalmadı çok da güzel kullandı. Maçta 5 vuruşunun 5'i de kaleyi buldu, 3'ü de gol oldu...


HAFTANIN TAKIMI
GALATASARAY
Trabzon deplasmanı çok kritik bir maçtı. Öyle ki, Galatasaray'a daha 5. haftada havlu atıırabilir, tam anlamıyla krize sokabilirdi, Galatasaray kazandı ve sorunlarıyla başedebilme yolunda hem zaman, hem moral kazandı.

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
HİKMET KARAMAN - Çaykur Rizespor
Bu sezon ilk kez 'Teknik Direktör' seçiyorum. Çünkü, haftanın takımı kimse, teknik direktör de o takımdandır. Bu kez farklı, gerek oyuncu tercihleri, gerek futbolculara yönelik görev tanımlarıyla Hikmet Karaman alkışı haketti...

HAFTANIN GOLÜ
EREN DERDİYOK - Kasımpaşa
Soldan yanlımıyorsam Scariona kesti topu. Uzak direkte ayakları yerden kesilen Eren Derdiyok, havada o kadar güzel bir vuruş yaptı ki, o top gol olmasa içim sızlardı.

HAFTANIN HAKEMİ
HALİL UMUT MELER - Başakşehir - Akhisar
Bu sezon vitrine çıkan isimlerden. MHK geleceğini çok parlak görüyor. Yolu çok açık ve aldığı fırsatları iyi değerlendiriyor. Bu hafta hatasız maç yönetti...

HAFTANIN GÜZELİ
ŞOTA ARVELADZE - TRABZONSPOR
Maç sonrası Trabzon'da 2 isim öne çıktı.. Birincisi hakem Cüneyt Çakır..
Şota  dedi ki "Hakemden çok mutsuz değilim. Ne yapalım yani, dünyanın en iyi hakemi bu" 
İkinci isim, kaleci Onur Kıvrak..
Şota yine bir teknik direktöre yakıştığı gibi konuştu:
"Forvet nasıl gol kaçıyorsa, orta saha nasıl pas hatası yapıyorsa, kaleci de hata yapabilir"


HAFTANIN AÇIKLAMASI
Hangisini saysam ki. En güzeli, Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay'dan başlamak...
Mersin maçının galibiyet şifrelerini anlatırken, Mevlana'dan bir alıntı yaparak dedi ki; "Çobanın uykusu, kurdun yolunu açar"

* * *

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ile devam edelim. Dedi ki; "Allah bize yardım etti. Bundan önceki maçlarda biz kaybettik, benim yüzümden  kaybettik ama bu akşam şansa kazandık. Ben kötü hocayım"

HAFTANIN AYIBI
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın son dakikadaki penaltı itirazlarına karşılık dedi ki; "İlhan Cavcav, hakemi görmüş mü ki... Uzağı görebiliyor demek, tebrik ederim"

Eğitimci kimliğiyle ön plana çıkan Şenol Güneş, tekrar izlemişse eminim bu ifadeyi kendisine yakıştırmamıştır. 


HAFTANIN SERTİ
Bu kez açıklamalardan değil, sahanın içinden seçtim.

Cenk Tosun..
Adeta burnundan soluyordu.. Hakem Fırat Aydınus 'zorlukla' engel olmasa kimbilir ne yapacaktı?
Siz saha içinde böyle agresif olursanız, tribünlere ne diyeceğiz?
Lütfen sakin...

HAFTANIN FOTOĞRAFI
CAVANDA - Trabzonspor
Twitter'da gördüm ve çok beğendim... Kim çektiyse ellerine sağlık. Benim için Haftanın Fotoğrafı'dır..

Senin için hazırladığımız haberler