TFF Açıkladı! Süper Lig'de Deplasman Seyircisi Yasağı Kaldırıldı

Akın Ungan
30.06.2022 - 00:44 | Son Güncellenme: 30.06.2022 - 09:35

Mehmet Büyükekşi başkanlığında Riva’da toplanan TFF Yönetim Kurulu, Rezerv Lig'in kurulması ve Süper Lig'de deplasman seyircisi yasağının kaldırılması yönünde karar aldı.

TFF Açıkladı! Süper Lig'de Deplasman Seyircisi Yasağı Kaldırıldı

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Mehmet Büyükekşi başkanlığında Riva’da bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından yapılan açıklamada, deplasman seyircisi yasağının kalktığı duyuruldu.

Rezerv Lig’in kurulmasına karar verildi

TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmeler sonucu şu kararları aldı:

1. 2022-2023 Futbol Sezonunda Rezerv Lig’in kurulmasına karar verildi.

Buna göre Rezerv Lig müsabakaları; Süper Lig’de bulunan 19 kulübün katılımı ile Süper Lig fikstürüne göre ve A Takım maçları ile aynı günde oynanacak şekilde düzenlenecek.

Rezerv Lig müsabakalarında, Kulüplerin A Takım Listesinde bulunan yerli ve yabancı tüm futbolcular (35) oynatılabilecek.

Sezon içerisinde, kulübün Profesyonel A Takımı ile Rezerv Takımı arasında, futbolcu geçişi bakımından herhangi bir kısıtlama veya sınırlama olmayacak.

Rezerv Lig’e ilişkin diğer hususlar, Rezerv Lig statüsünde ilan edilecek.

İlgini Çekebilir
TFF'den büyük değişiklik.. Oynatılmayan futbolcu takımdan ayrılabilir
Habere Git

Süper Lig’de deplasman seyircisi yasağı kaldırıldı

2. 2022-2023 Futbol Sezonuyla birlikte Süper Lig’de deplasman seyircisi yasağı kaldırıldı.

Ayrıca, ev sahibi kulüplerin, misafir takımın yazılı onayı ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulu’nun kararı ile, en fazla %10 olan misafir takım seyirci kapasitesi %30’a çıkartıldı. Ev sahibi kulüplerin, stadyum oturma kapasitesinin en az %5’i oranında misafir takım seyircileri için yer ayırma zorunluluğu devam edecek. Buna ilaveten, iki kulübün anlaşması ve İl veya İlçe Spor Güvenlik Kurulları’nın uygun görmesi halinde, misafir takım tribünleri, ev sahibi kulüpler tarafından kullanılabilecek.

Senin için hazırladığımız haberler