Süper Lig’de İlk Devre Tarihi Farkla Bitti! İşte Puan Durumu...

28.12.2021 - 09:16 | Son Güncellenme: 28.12.2021 - 14:01

Süper Lig’de 19. hafta maçlarının tamamlanmasıyla ilk yarı sona erdi. Şampiyonluk adayları arasında büyük bir puan farkı oluştu. Detaylar haberimizde...

Süper Lig’de İlk Devre Tarihi Farkla Bitti! İşte Puan Durumu...

Lider Trabzonspor

Sezonun ilk devresinde sadece Antalyaspor’a yenilen Trabzonspor, ilk yarıda son haftayı Başakşehir beraberliği ile tamamladı. Bordo mavililer en yakın rakibinin 7 puan önünde lider durumda yer alıyor.

Galatasaray ve Fenerbahçe galibiyetle bitirdi

Galatasaray ilk yarının son maçında sahasında Antalyaspor’u yenerek ilk yarıyı 3 puanla bitirerek moral bulurken, bir başka hedefi şampiyonluk olan Fenerbahçe de kötü geçen ilk yarıyı sahasında oynadığı Yeni Malatyaspor maçını kazanarak mutlu tamamladı.

İlgini Çekebilir
TFF, Beşiktaş'ı resmen yok saydı!
Habere Git

Beşiktaş üzgün tamamladı

Beşiktaş ise ilk devrenin son maçında deplasmanda Konyaspor’a yenilmekten kurtulamadı. Siyah beyazlılarda Sergen Yalçın’ın ardından geçici olarak takımın başında bulunan Önder Karaveli de siyah beyazlıların başında çıktığı 4. Maçında ilk kez yenilgiyle tanıştı.

 

İşte Süper Lig’den 19. haftanın sonuçları ve ilk yarı sonunda oluşan puan durumu şöyle:

25 Aralık Cumartesi

Kasımpaşa-Altay: 2-0

GZT Giresunspor-Atakaş Hatayspor: 0-1

Galatasaray-Fraport TAV Antalyaspor: 2-0

Trabzonspor-Medipol Başakşehir: 1-1

İlgini Çekebilir
Sağlıkçıya sarı kart gösteren hakemin maç görevi iptal edildi
Habere Git

26 Aralık Pazar

Çaykur Rizespor-Gaziantep FK: 0-1 

Göztepe-Adana Demirspor: 1-1 

Aytemiz Alanyaspor-Fatih Karagümrük: 1-1 

 Fenerbahçe-Yeni Malatyaspor: 2-0 

3 büyükler 84 puan kaybetti

Ligde bu sezon Anadolu kulüplerinin başarısı dikkat çekerken hedeflerindeki sıralamalardan uzak olan üç büyükler ilk devrede toplam 84 puan kaybetti. 3 büyükler arasında çok puan kaybı yaşan takım ise 30 puanla Galatasaray olurken en az etkilenen takım ise 25 puan kaybı ile Fenerbahçe oldu. Beşiktaş’ın ise 29 puan kaybı bulunuyor.

Düşme hattı gergin

Bu sezon 4 takımın lidgen düşeceği Süper Lig'de ilk yarı sonunda Çaykur Rizespor, Kasımpaşa, Göztepe ve Yeni Malatyaspor düşme hattında yer aldı. Bu 4 takım arasındaki puan farkı ise birbirine çok yakın.

 

Beşiktaş ile başladı, Beşiktaş ile bitti

Süper Lig 2021-2022 sezonu 13 Ağustos'ta oynana Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçıyla başlarken, Beşiktaş sezonun ilk maçında Rizespor’u 3-0 mağlup etmişti. Sezonun ilk yarısı bu kez Beşiktaş'ın deplasmanda Konyaspor ile oynadığı maçla tamamlandı. Siyah beyazlılar bu maçta ise sezonun ilk maçının aksine 1-0 mağlup oldu.

İlk devrede maçlar çoğunlukla 2-1 bitti

Süper ligin ilk devresinde oynanan maçların skoru 25 kez 2-1'lik skorla sonuçlandı. Oynanan 190 maçın 23'ünde ise skor 1-1 oldu. En az gerçekleşen maç skorları ise 11'şer kez olmak üzere 0-0 ve 1-1 oldu.

Gollerin çoğunluğu son dakikalarda geldi

İlk devrede oynanan maçlada atılan goller 126 kez 75-90 dakikaları arasında kaydedilirken, ilk 15 dakika 55 kez top filelerle buluşarak en az gol atılan zaman dilimi oldu.

Gol krallığında sıkı rekabet

Süper Lig’in gol krallığı yarışındaki liderliği 11 gol ile Karagümrük’ün 29 yaşındaki Sırp santraforu Aleksandar Pesic üstlenirken en yakın takipçileri 9’ar gol ile Trabzonsporlu Andreas Cornelius, Kayserisporlu Mame Thiam ve İstanbul Başakşehir’de forma giyen Stefano Okaka oldu.

Ligin 2. devresi 7 Ocak’ta başlıyor

İlk devre maçlarının oynanmasının ardından lige ara verildi. Takımların hazırlık kampına çıkacağı devre arasının ardından Süper Lig heyecanı 7 Ocak'ta start alacak.

 

İşte Süper Lig'in 20. haftasının programı şöyle:

Senin için hazırladığımız haberler