Süper Lig'de ilk yarının en'lerine Beşiktaş damgası!

27.01.2021 - 10:48 | Son Güncellenme: 27.01.2021 - 10:55

Süper Lig’de ilk yarı Beşiktaş’ın liderliğiyle geride kaldı. Peki ilk devrenin en iyi 11’inde hangi futbolcular olmalı? En iyi futbolcu kimdi? En iyi çıkışı hangi futbolcu yaptı? En iyi transfer, en iyi teknik direktör kimler? Peki kötüler…İlk yarının en kötü transferi ve en büyük hayal kırıklığı… Mert Elam yazdı…

Süper Lig'de ilk yarının en'lerine Beşiktaş damgası!

Mert ELAM-AJANSSPOR

Sezon başı kadrolara bakıldığında şampiyonluk yarışının Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçeceği, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir’in ise onları zorlayacağı tahmin ediliyordu. Ama öyle olmadı. Sezona çok kötü giren Beşiktaş, Denizlispor galibiyetiyle birlikte işleri toparlamaya başladı ve 44 puanla zirveye kuruldu.

Peki ilk yarıya damga vuran bir ilk 11 yapsak nasıl olurdu? Benim 11’im ve kısa açıklamalarım şu şekilde…

Altay Bayındır (Fenerbahçe)

Geçen sezonun tartışılan ismi Altay bu sezona özgüvenli başladı. Yaptığı kritik kurtarışlarla direkt sonuca etki ettiği maçlar oldu. Karagümrük karşısında 87’de skor 2-1’ken Sabo’nun penaltısı kurtardı. Denizlispor karşısında da ikinci yarıda yaptığı 7 kurtarışla takımını ayakta tuttu ve 2-0’lık galibiyeti getirdi. Ve genel olarak geçen sezonun çok üzerinde bir performans göstererek ilk yarının en iyi 11’ine girmeyi hak etti.

Valentin Rosier (Beşiktaş)

Gelişi büyük soru işaretiydi. Sakatlık geçmişi siyah beyazlı taraftarları endişeye sevk ediyordu. Ama Fransız sağ bek ilk andan itibaren klasını konuşturdu ve ligin en dominant sağ bek performansını izletti. Onunla ilgili tek soru işareti bazen sinirlerine hakim olamaması. Sahaya konsantre olduğu müddetçe Beşiktaş’ın en önemli futbolcularından biri olacak.

Steven Caulker (Alanyaspor)

İlk yarının en az gol yiyen ikinci takımı Alanyaspor’da savunmanın belkemiği bir kez daha Caulker’dı. Burada kendini yeniden buldu adeta. Alanyaspor bu sezon bu kadar az gol yediyse bu, takım savunmasıyla birlikte Caulker’a yazar. Sözleşmesinin son senesinde olması nedeniyle sezon sonu iyi bir transfer yapması kaçınılmaz.

Marcao (Galatasaray)

Galatasaray, Muslera olmamasına rağmen ilk yarının en az gol yiyen takımı olmayı başardı. Bunda en büyük pay şüphesiz Marcao’nun. Kaleciler değişti (Okan, Fatih), partneri değişti (Luyindama, Donk), sağ bekler değişti (Omar, Linnes, Şener), sol bekler değişti (Saracchi, Emre Taşdemir) ama Marcao standart üstü bir performans göstermeye devam etti ve en iyi 11’e girmeye hak kazandı.

Caner Erkin (Fenerbahçe)

Bilenler bilir Caner Erkin’in oyun anlayışını pek tutmam. Ama bu sezon Beşiktaş’taki görüntüsünden çok daha iyiydi ve yaptığı kritik asistlerle Fenerbahçe’ye puanlar kazandırdı. Rıdvan Yılmaz’a göre çok daha fazla süre bulması nedeniyle bir adım öne geçti bana kalırsa.

Josef de Souza (Beşiktaş)

Arabistan’dan gelmesi bende büyük bir soru işareti yaratıyordu. Zira orada idmanlar çok sıkı olmuyordu ve temposunun düşme ihtimali vardı. Ama Josef, Fenerbahçe’de bıraktığı yerden devam etti ve orta sahadaki sağlamlığıyla fark yarattı. Sezonun en çok verim veren transferlerinden biri oldu.

Taylan Antalyalı (Galatasaray)

Herhalde kendisi dahil kimse, Taylan’ın bu sezon Galatasaray’da en çok forma giyen futbolcu (2058 dakika) olmasını tahmin edemezdi. Hem de alışık olmadığı bir bölge olan defansif orta saha pozisyonunda. O bölgeye transfer yapılamamasını iyi değerlendiren 26 yaşındaki oyuncu tartışmasız ilk yarının en iyilerindendi.

Aaron Boupendza (Hatayspor)

İlk 11’e ilk kez 13. haftadaki Göztepe maçıyla adım atam Boupendza bir daha formayı bırakmadı ve attığı 13 golle Süper Lig gol krallığı yarışmasında zirveye yükseldi.  Geçen sezon Portekiz 2. Ligi’nde gol atamamış bir futbolcudan bu verimi almak büyük başarı. Ve 13 golünün 10’u da kanat bölgesinde oynarken geldi. Bu 11’e girmeyi rahatlıkla hak ediyor.

Dimitrios Pelkas (Fenerbahçe)

Fenerbahçe’nin iyi oynamadığı dönemlerde dahi takımda sivrilen az sayıda futbolcudan biriydi. Üst üste galibiyetlerle birlikte izlemesi daha da keyifli hale gelen bir futbolcu oldu. Attığı 4 golün yanı sıra 6 asistle de skora direkt katkı sağladı. Bakasetas, Maxim gibi mevkidaşlarından bir adım önde görüyorum onu.

Cyle Larin (Beşiktaş)

Sezonun en büyük sürprizi. Ayrılmanın eşiğindeyken ilk 11’in değişilmezi oldu. Ve bunu asıl bölgesi olan santrforda değil kanatta yaptı. Attığı 12 gol ve yaptığı 3 asistle, Süper Lig’de gole en çok katkı veren isim. Büyük bir başarı ve azim hikayesi Larin’inki. Bu 11’in en değerli parçası bana kalırsa.

Vincent Aboubakar (Beşiktaş)

Tıpkı Rosier gibi büyük bir soru işaretiyle geldi. Performans vermesi ise yine Rosier gibi çabuk oldu. Attığı 11 gol onu tam olarak yansıtmıyor. Zira bir 10 numara gibi top alıp, saklayıp arkadaşlarına alan açması, arkadaşlarının ona olan güveni Beşiktaş’ı bir üst noktaya taşıdı. Sakatlık yaşamadığı takdirde santrfor pozisyonunda pek rakibi çıkmaz gibi duruyor.

İlk 11’e alamadığım için üzüldüğüm futbolcular: Bakasetas, Maxim, Rıdvan, Ekuban, Biglia.

  • En iyi oyuncu: Cyle Larin
  • En iyi çıkış yapan oyuncu: Cyle Larin
  • En iyi teknik direktör: Sergen Yalçın
  • En iyi transfer: Aaron Boupendza
  • En büyük hayal kırıklığı: Başakşehir
  • En kötü transfer: Jose Sosa

(Not: Yorum kısmına sizlerin de Süper Lig’de ilk yarının en'leriyle ilgili mesajlarınızı bekliyorum.)

Senin için hazırladığımız haberler