Süper Lig’de yaşanan krizi fırsatı çevirenler: Beşiktaş, Galatasaray...

24.12.2020 - 15:05 | Son Güncellenme: 24.12.2020 - 15:22

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren takımlardan Beşiktaş ve Galatasaray, ekonomik sıkıntıların tavan yaptığı dönemde genç oyunculara sarıldı. Ligin ilk yarısında 15-19 yaş arasında 23 farklı futbolcu forma giydi. En çok genç oyuncu oynatan kulüp ise Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlıları Galatasaray takip ediyor. En genç oyuncu ise Antalyaspor formasını giydi. İşte detaylar...

Süper Lig’de yaşanan krizi fırsatı çevirenler: Beşiktaş, Galatasaray...

Ceyhun KUBURLU-AJANSSPOR ÖZEL

Futbol endüstrisi son yılların en büyük krizi ile karşı karşıya kalırken, Süper Lig takımlarının daha fazla genç oyuncuya şans tanıdığını gözlemlemeye başladık. Bu sezon 13 farklı takım 15-19 yaş arasında 23 tane futbolcuyu sahaya sürdü. Bu oyuncuların 11 tanesi ise 15-17 yaş aralığında. En çok genç oyuncuyu sahaya süren takım ise Beşiktaş oldu. Siyah Beyazlıların Teknik Direktörü Sergen Yalçın 4 farklı isme forma şansı tanıdı. Süper Lig’in en genç oyuncusunu oynatan takım ise Antalyaspor oldu.

En çok Beşiktaş'ta

Futbol endüstrisi pandeminin de etkisi ile çok büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldı. Futbol gelirlerinin en önemli kalemi olan maç günü hasılatı tamamen durdu. Kulüpler loca, kombine, bilet ve VIP koltuk satışı yapamadı. Tüm bunlara bir de yayıncı kuruluş krizi eklendi. Gelirleri düşen kulüpler çareyi genç oyuncularda aramaya başladı. Bu da istatistiki bilgilere yansımaya başladı. Süper lig’de bu sezon en çok genç oyuncu oynatan kulüp Beşiktaş oldu.

Ersin ve Rıdvan öne çıktı

Bu oyuncular arasında ise Rıdvan Yılmaz ve Ersin Destanoğlu en çok forma şansı tanınan gençler olarak Süper Lig’de öne çıktı. Siyah-beyazlıların bu alanda forma şansı tanıdığı diğer iki isim ise Aijdin Hasic ve Erdoğan Kaya.

Galatasaray ikinci sırada

İkinci sırada ise Galatasaray bulunuyor sarı-kırmızılılar 3 farklı isme forma şansı verdi. Bu isimler şunlar: Emin Bayram, Bartuğ Elmaz, Ali Yavuz Kol. Süper Lig’in en genç oyunsunu oynatan takım ise Antalyaspor. Kırmızı beyazlılar 15 yaşındaki Mevlüthan Ekelik’e forma şansı tanıdı.

Büyük bir fırsat var

Pandeminin etkisi ve futbol endüstrisinde yaşanan kriz ile ikinci yarıda da birçok kulübün genç ve altyapıdaki oyunculara yöneleceği belirtiliyor. Uzmanlar, “Gençlere hazır olsun” mesajı verirken, kulüp yönetimleri “Artık milyon Euro’lar bitti. Tek çare öz kaynak oyuncuları” diyor.

Yeni yıldızlar Süper Lig'den çıkacak

İşte Türk futbol endüstrisindeki krizin belki de sinyalleri böylece verilmiş oluyor. Yayıncı kuruluş ile kriz derinleştiği takdirde kulüplerin tek çaresi genç oyuncular kalacak. Belki uzun süre yaşlı yıldızları izleyemeyeceğiz ancak yeni yıldızlar Süper Lig'den çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler