Süper Lig'den hangi takımlar Avrupa'da hangi kupaya hangi turdan katılacak?

Özgür Koç
24.05.2024 - 12:28 | Son Güncellenme: 24.05.2024 - 12:54

Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u 3-2 yenerek şampiyon olmasının ardından 2024-25 sezonunda hangi takımların Avrupa'da hangi turnuvada, kaçıncı turdan itibaren mücadele edeceği de belli oldu. İşte detaylar...

Süper Lig'den hangi takımlar Avrupa'da hangi kupaya hangi turdan katılacak?

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş ile Trabzonspor, dün akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geldi. 5 golün atıldığı büyük heyecana sahne olan maçta sahadan 3-2'lik skorla galip ayrılan taraf Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar tarihindeki 11. Türkiye Kupası şampiyonluğunu elde etti.

Beşiktaş'ın mutlu sona ulaştığı kupa finalinin ardından 2024-2025 sezonunda Avrupa kupalarında mücadele edecek takımlar da netleşti. 

Şampiyon ve lig ikincisi Şampiyonlar Ligi'nde

Süper Lig'i şampiyon tamamlayan takım ile ligi ikinci sırada biterecek ekip ülkemizi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek.

Şampiyon play-off, ikinci ön eleme oynayacak

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk mücadelesinde mutlu sona ulaşan ekip Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan başlayacak.

Sezonu ikinci sırada tamamlayan takım ise Şampiyonlar Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan başlayacak ve gruplara kalmak için mücadele edecek.

Beşiktaş ve Trabzonspor Avrupa Ligi'nde

2023-24 sezonu Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, Avrupa'da UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösterecek. Siyah beyazlılar kupaya play-off turunda başlayacak ve adını gruplara yazdırmaya çalışacak.

Süper Lig'de sezonu 3. sırada bitirmeyi garantileyen Trabzonspor ise UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndan başlayarak gruplara kalmaya çalışacak.

Başakşehir, Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndan başlayacak

Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'na kazanarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma biletini almasıyla birlikte, ligde 4. sırada bulunan Başakşehir de Konferans Ligi'nde 2. Ön Eleme Turu'ndan Avrupa mücadelesine başlayacak.

Maç tarihleri belli oldu

Ülkemizi 2024-25 sezonunda Avrupa'da kemsil edecek takımlarımınızın ilk maçlarına çıkacağı tarihler de belli oldu.

Süper Lig şampiyonu, Avrupa'da sezonu 20 Ağustos'ta play-off maçıyla birlikte açacak. İkinci sıradaki takım ise 2. Ön Eleme Turu ile birlikte 23 Temmuz'da sahaya çıkacak.

Türkiye Kupası'nın kazananı Beşiktaş, 22 Ağustos'ta UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki ilk maçında sahada olacak.

Trabzonspor ve Başakşehir ise 25 Temmuz'da Avrupa kupalarındaki ilk maçında yer alacak.

Senin için hazırladığımız haberler