Süper Lig’den Hollanda devinin başına!

İsa Kethüda
22.05.2024 - 20:23 | Son Güncellenme: 22.05.2024 - 20:29

Teknik direktörlük kariyerine Süper Lig’de başlayan İtalyan teknik adam Francesco Farioli, Hollanda ligi ekiplerinden Ajax’ın yeni teknik direktörü oldu.

Süper Lig’den Hollanda devinin başına!

AJANSSPOR-HABER

Bu sezon adı sık sık Ajax ile anılan ve şu anki takımı Nice ile olan sözleşmesi gelecek sezonun sonunda bitecek olan genç teknik adam Francesco Farioli, Hollanda basınından Voetbal International’in haberine göre artık Hollanda Eredevisie devi Ajax'ın yeni teknik direktörü oldu. 

Ajax bonservis ödeyecek

Süper Lig’de oynattığı futbolla adından söz ettiren ve dikkatleri üzerine çeken İtalyan teknik adam Francesco Farioli, Türkiye’de gösterdiği performansın ardından Fransa’nın Nice ekibinin yolunu tuttu. Nice ekibiyle 2025 yılının Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan genç teknik adam için Hollanda devi Ajax’ın 1.2 milyon Euro bonservis ödeyeceği iddia edildi. 

Süper Lig'den Hollanda Ligi'ne...

Teknik direktörlük kariyerine kaleci antrenörü olarak başlayan 35 yaşındaki İtalyan çalıştırıcı, 2020 yılında Çağdaş Atan’ın yardımcısı olarak Alanyaspor’a geldi. Burda geçirdiği sürenin ardından teknik direktör arayışında olan Fatih Karagümrük’ün dikkatini çekti ve daha 32 yaşındayken İstanbul ekibinde birinci adam pozisyonuna getirildi. Karagümrük’ün ardından tekrar Alanyaspor’a bu sefer teknik direktör olarak dönen Farioli, Akdeniz ekibinde çıktığı 48 maçın ardından kariyer adımlarını hızla atarak Fransa Ligue 1’de Nice’in başına geçti. Farioli önümüzde ki sezon Hollanda Eredevisie devlerinden Ajax ile boy gösterecek.

Süper Lig kariyeri

Alanyaspor’da üstlendiği yardımcı antrenörlük görevinin ardından Fatih Karagümrük’te birinci adam olan Farioli burada çıktı 27 maçın ardından eski takımı Alanyaspor’a teknik direktör olarak geri döndü. Süper Lig’de birinci adam olarak 75 maça çıkan İtalyan teknik adam çıktığı maçlarda 32 galibiyet alırken 19 beraberlik ve 24 mağlubiyet aldı.

Fransa performansı

Alanyaspor’da ve Fatih Karagümrük’te gösterdiği performansın ardınan Fransa’nın Nice ekibinin başına geçen İtalyan genç çalıştırıcı, Fransız ekip ile 38 resmi maça çıkarken bu maçlardan 18 galibiyet 10 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Bu sezon Nice ile Ligue 1’de 55 puan toplayan genç teknik adam sezonu Lyon ve Marsilya gibi ekiplerin üstünde 5. Sırada bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler