"Süper Lig'e çıkmak için büyük bir uğraş göstereceğiz"

01.07.2017 - 23:48 | Son Güncellenme: 01.07.2017 - 23:48

TFF 1. Lig ekiplerinden Gazişehir Gaziantep Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, yeni sezonda Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı hak eden bir takım olmayı istediklerini söyledi.

GASKİ Spor Tesislerinde topbaşı yapan Gazişehir Gaziantep, kurban kesilmesinin ardından sezon hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Kalpar, antrenman öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, takımın sezona yeni isim ve yöneticilerle başlamasının "hayırlı uğurlu" olmasını diledi.

Her şeyden önce Gaziantep'in Süper Lig'de olması gerektiğine değinen Kalpar, "Süper Lig'e çıkmak için büyük bir uğraş göstereceğiz. Bugün ilk idmanımız. Bundan sonraki çalışmalarımız ayın 9'una kadar burada sürecek. Daha sonra Topuk Yaylası'nda kampımız olacak." diye konuştu.

Transferler çalışmaları kapsamında mümkün olduğu kadar doğru tercihte bulunmaya çalıştıklarını dile getiren Kalpar, eksikliklerini çok iyi bildiklerini belirterek, "Oyuncu almak, getirmek çok kolay değil. Para verdiğiniz zaman bile gelmeyen oyuncular olabiliyor. Ekonomik olarak belli bir ölçüde sayın başkan ve yönetim kurulu sağolsun çok büyük destek veriyorlar. Yeter ki güçlü bir takım kuralım. Lige çıkan bir takım durumunda olalım. Biz de o konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tek amaçlarının lige çıkan bir takım oluşturmak olduğunu vurgulayan Kalpar, geçen sezon gibi zor günler yaşayan bir takım değil de lige çıkmayı hak eden bir takım olmak istediklerini kaydetti.

Başarılı olmak için takım ruhunu yakalamaları gerektiğine değinen deneyimli teknik adam, "Bunun çalışmasını yapıyoruz. Başarılı olmak için de iyi takım olmak gerekiyor. İyi takım da ekip ruhunu iyi oluşturmakla olur. Çok büyük para verebilirsin, çok iyi oyuncular alabilirsin ama iyi bir takım ruhu oluşturamıyorsan başarı çok zor gelir. Benim çalıştığım tüm takımlarda ekip ruhunu oluşturduk ve başarılı olduk." şeklinde görüş belirtti.

Kalpar, Gaziantep'in kendi memleketi olduğu için daha fazla fedakarlıkta bulunarak, daha fazla verim almaya çalışacaklarını dile getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler