Süper Lig'e göz kırpıyorlar: Herkesin 2. takımı olacağız!

Cüneyt Muharremoğlu
01.12.2022 - 15:06 | Son Güncellenme: 01.12.2022 - 15:09

TFF 1 Lig lideri Eyüpspor'un başkanı Fatih Kulaksız, İbrahim Üzülmez'den Ryan Babel'e, Süper Lig'den stadyuma kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Süper Lig'e göz kırpıyorlar: Herkesin 2. takımı olacağız!

Nazım Türknas / Ajansspor

TFF 1. Lig'de Eyüpspor fortınası esiyor. 15 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 1 yenilgi alan İstanbul takımı topladığı 34 puanla takipçileri Rizespor, Pendikspor, Keçiörengücü, Boluspor'a 9 puan fark attı.  Esenler Belediyesi Gençlik Ve Spor Merkezinin düzenlediği Spor Tarihi Söyleşileri'nde konuk, Eyüpspor Başkanı Fatih Kulaksız oldu. Gündeme ve Eyüpspor’a dair önemli açıklamalarda bulundu. 

"Herkesin 2. takımı olacağız"

Kulaksız'ın açıklamaları özetle şöyle: "Biz Eyüpspor olarak İstanbul’da bir semt takımıyız ama aynı zamanda milli mücadelede aktif görev almış bir kulübüz. Köklü bir tarihimiz ve geçmişimiz bulunmakta. Daha öncede ifade ettim, Eyüpspor İstanbul’da Üç büyüklerden sonra en çok taraftarı olan İstanbul Kulübüdür. 2 yıldır maçlarımızı kapalı gişe oynuyoruz ve maça gelen taraftarlarımız, her an oyunun içinde olacak şekilde bizi destekliyor. Bizim öncelikli amacımızda tüm taraftarların 2. külübü olabilmektir. Tüm taraftarların sempatisini kazanabilmektir.

"İstediğimiz oyuncular kadromuzda"

Sezon başında isteyip alamadığımız hiçbir oyuncu olmadı. Eyüpspor maddi anlamda TFF 1. Ligin en istikrarlı klüplerinden biridir. Ancak bu demek değildir ki, her futbolcuya astronomik bedeller ödeyelim. Sadece bir iki isimle değerinin çok üstünde bir bedel istediğine kanaat getirerek anlaşmak istemedik. Yani istediğimiz oyuncularımız şuan kadromuzdadır.

İlgini Çekebilir
Eyüpspor'a yeni stat müjdesi
Habere Git

"Stadımızı kendi yerinde büyüteceğiz"

Sayın Cumhurbaşkanı, sayın spor bakanımız ve sayın belediye başkanımızın destekleri ile stadımızı olduğu yerinde yani semtimizde kalacak şekilde büyütüp revize edeceğiz. Çok büyük ve çok devasa stadyumlar sezonda 3-4 maç harici dolmuyor. Bizde bu doğrultuda 8500 ile 10.000 kişi kapasiteli bir stad çalışmamız olacak. Sezon sonunda çalışmaların başlaması planlanıyor. 

"Gelecek sezon maçlar Esenler’de"

Yaklaşık 1-1.5 sezon tahmini bitime süresi boyunca kendi semtimizden ve kendi sahamızdan uzak kalacağız. Bu süre zarfında ise süper ligde maçlarımızı, daha önce alt liglerde oynamaya alışkın olduğumuz Esenler Stadında oynayacağız. Bununla ilgili tüm gerekli tüm konuşmalar ve izinler alındı.

Ryan Babel etkisi

Kariyeri, karakteri ve kişiliği gerçekten örnek bir isim. Sezon başından beri genç oyuncularımızı adeta sahiplendi ve onlara kol kanat gerdi. Böylesine kariyerli bir oyuncunun bu davranışı takım bütünlüğünü açısından bizi mutlu etti.

İlgini Çekebilir
Eyüpspor Süper Lig'e göz kırpıyor
Habere Git

"İbrahim Üzülmez  ile devam edeceğiz"

Süper lige çıktığımız zaman teknik direktör İbrahim Üzülmez ile devam edeceğiz. İbrahim Hocam, hem taktik bilgisi heö çalışkanlığı hem oyuncular ilişkisi çok yerinde bir isim. Kendisi ile saha dışındada dostluğumuz bulunuyor. Şu ana kadar herşey yolunda gidiyor.

"Hem çok üzüldüm hem çok sevindim"

Eyüpspor’da çok üzüldüğüm ve çok sevindiğim zamanlar tabiki oldu. Ancak sevinçler kısa sürüyor çünkü sevinecek zaman kalmıyor, bugün bitiyor ve yeni bir gün başlıyor. Ancak çok üzüldüğüm maç geçen sezon Bandırmaspor playoff rövanşı, en çok sevindiğim ise deplasmanda kazanarak 2. Lig şampiyonluğumuzu matematiksel olarak garantilediğimiz Etimesgut Belediyespor maçıdır."

Senin için hazırladığımız haberler