Süper Lig'in eski yabancısından şike itirafı!

08.04.2021 - 16:21 | Son Güncellenme: 08.04.2021 - 16:29

Ligimizde Elazığspor ve Gaziantepspor'da oynayan Bosna Hersekli futbolcu Ognjen Vranjes, kendisine yapılan şike teklifini açıkladı. İşte detaylar…

Süper Lig'in eski yabancısından şike itirafı!

AJANSSPOR-HABER

Bosna Hersekli futbolcu Ognjen Vranjes, Hırvat basınına verdiği röportajda şike teklifi aldığını anlattı. Halen Belçika'nın Charleroi takımında oynayan ve bir dönem Elazığspor ile Gaziantepspor'u formalarını giyen 31 yaşındaki oyuncu, ses getirecek açıklamalar yaptı.

Şike olayı Yunanistan'da yaşandı

Türkiye’den ayrıldıktan sonra Yunanistan'ın AEK takımına giden Vranjes, “Burada oynadığım dönemde bir gün telefonum çaldı. Arayan kişi Sırbistan'dan bir menajerdi. Herkesin bildiği bir maç için şike ayarlıyordu. Bu PAOK Başkanı Savvidis'in sahaya girip, silahını çıkardığı maçtı.

PAOK-AEK maçında teklif almış

PAOK ile AEK, şampiyonu belirleyecek kritik bir maça çıkacaktı. Bana şike teklifinde bulundular. Bu teklifi kabul etmeyince tehdit etmeye başladılar. Yunanistan'da birçok böyle olay oluyordu ama ben mafya işlerini hiç sevmem. Teklifi geri çevirdim ve bu durumu hemen kulübüme ilettim'' diye konuştu.

 

'Şike yapan kendini satar'

Şike yapmadığı için tehdit edildiğini de anlatan Vranjes, “Yunanistan'a gelip beni bulacaklarını söylediler. Ben de ‘gelin’ dedim. Hayatta her şey para değildir. Şike yaparsanız kendinizi satmış olursunuz. Takımınızı, teknik direktörünüzü, taraftarınızı satarsınız. Ben kendimi de ruhumu satamam'' ifadelerini kullandı.

PAOK Başkanı'nın sahaya silahla girdiği maç

Bosnalı oyuncunun işaret ettiği maç 2017-18 sezonunda oynanmıştı. Vranjes’in takımı AEK karşılaşmayı 3-0 kazanmış, maç sonunda elinde silahla sahaya inen PAOK Başkanı Ivan Savvidis, bütün dünyada gündem olmuştu. Yunan başkan bu olaydan sonra 3 yıl futboldan men edildi.

Vranjes Süper Lig'de 38 maça çıktı

Ognjen Vranjes ise 2013-14 sezonunda Elazığspor, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarında Gaziantepspor’da top koşturdu. Süper Lig kariyerinde 38 maça çıkan tecrübeli savunma oyuncusu gol atamadı.

Senin için hazırladığımız haberler