Süper Lig'in Şamil Ekinci ayıbı! Türk futbolunda devrim yapmıştı...

17.09.2024 - 09:32 | Son Güncellenme: 17.09.2024 - 09:47

Trabzonspor'un Anadolu devrimi yaptığı dönemde kulüp başkanlığı yapan bordo mavili kulübü efsane ismi M. Şamil Ekinci, 83 yaşında hayatını kaybetti. Ancak Süper Lig kulüplerinin, Ekinci için taziye mesajı yayınlamaması dikkat çekti. İşte detaylar...

Süper Lig'in Şamil Ekinci ayıbı! Türk futbolunda devrim yapmıştı...

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor’da 5 yıl kulüp başkanlığı yapan efsane başkanlardan M. Şamil Ekinci, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Trabzonspor'un futbol devriminde başkanlık yaptı

Efsane başkan, Trabzonspor'un İstanbul takımlarının hegemonyasına son vererek, Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon unvanını aldığı 5 yıllık başkanlığı döneminde bordo mavili takıma 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandırdı.

Mustafa Şamil Ekinci, 1983-1985 yılları arasında Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca, 1995 yılında Faruk Özak yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevini de yaptı. Ekinci’nin başkanlık ve yöneticilik döneminde Trabzonspor toplam 17 kupa kazandı.

Trabzonspor Müzesi’ne ismi verildi

9 Şubat 2011’de açılan Trabzonspor Müzesi'ne Mustafa Şamil Ekinci’nin ismi verildi. Ekinci, bu onuru “Hayatımın en büyük hediyesini aldım” sözleriyle dile getirdi.

Trabzonspor'un Kırşehirli başkanı

Kırşehirli'de 2 Haziran 1941 yılında dünyaya gelen Mustafa Şamil Ekinci ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Ailesinin işleri nedeniyle Trabzon’a gelen ve ailesinin fabrika kurulmasıyla buraya yerleşen Ekinci, uzun yıllar iş hayatına devam etti. Un, yem ve çuval fabrikalarının yanı sıra, gazete ve birçok ticari işletme açtı.

Süper Lig kulüpleri taziye mesajı yayınlamadı

Öte yandan Şamil Ekinci'nin ardından sadece Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi ve sosyal medya hesabından Trabzonspor'un efsane başkanı için taziye mesajı yayınlanması dikkat çekti.

Türk futbolunda özel bir yere sahip olan Şamil Ekinci için Süper Lig'de Trabzonspor dışında yer alan 18 kulübün herhangi bir taziye mesajı yayınlamaması şaşırttı.

Senin için hazırladığımız haberler