Kayserispor, teknik direktör Yalçın Koşukavak ile yollarını ayırdı

Orhan Gülek
16.08.2021 - 15:00 | Son Güncellenme: 16.08.2021 - 16:46

Son dakika spor haberleri... Süper Lig ve TFF 1. Lig’de sezonun henüz ilk haftasında üç kulüp, teknik direktör değişikliğine gitti.

Kayserispor, teknik direktör Yalçın Koşukavak ile yollarını ayırdı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig ve TFF 1. Lig'de teknik direktör değişiklikleri bitmek bilmiyor. Kulüpler sezonun daha ilk haftalarında antrenör değişimine gitmeye başladı.

İlk olarak dün Kasımpaşa'da teknik direktör Şenol Can dönemi sona ererken, bugünde Bursaspor ve Kayserispor teknik direktörleriyle yollarının ayrıldığını duyurdu.

Bursaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Kulübümüzde teknik direktörlük görevini üstlenen Mustafa Er ile yollarımız ayrılmıştır. Mustafa Er ve ekibine kulübümüze vermiş oldukları hizmetler ve katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki futbol yaşantısında başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur: "Her maçın günahı da bedeli de olur"

Öte yandan dün Bursaspor-Adanaspor maçında hakem Onur Özütoprak ve yardımcılarının kararlarını eleştiren yeşil-beyazlı kulübün 2. Başkanı Emin Adanur, takımın bundan sonra daha disiplinli ve daha çok çalışacağını ifade etti. Adanur, "Birçok insan "İlk maçın günahı olmaz" tarzında açıklama yapıyor. Bu kumar değil, profesyonel bir iş, her maçın günahı da bedeli de olur!" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün ise Bursaspor yönetiminin ekip lideri Emin Adanur, Mustafa Er'in istifasıyla ilgili son dakika açıklamada bulundu. Adanur, Er'in kendisinin istifa ettiğini bildirdi.

Bursaspor yönetiminin ekip lideri Emin Adanur'un açıklaması şöyle:

"Arkadaşlar Mustafa Hocamız kendisi istifa etti. Ben kulüp dışındayken Beytullah bey aradı, Mustafa Hoca istifa etti dedi. Kendisini aramasını, istifayı kabul etmediğimi söyledim fakat kabul etmediğini söyledi. Ben de saygı duydum."

Bursaspor TFF 1. Lig'de yeni sezona Adanaspor ile kendi evinde 1-1 berabere kaldığı maç ile başlamıştı. 

Süper Lig’de ilk teknik direktör ayrılığı Kasımpaşa'da yaşandı

Öte yandan Süper Lig’de ilk teknik direktör ayrılığı ligin 1. haftası bitmeden yaşandı. Kasımpaşa, dün yaptığı açıklamada Şenol Can ile anlaşarak yollarını ayırdığını açıkladı. Pro lisansı bulunmayan Şenol Can’ın TFF talimatlarına aykırı şekilde görev yaptığını belirten B.B. Erzurumspor Tahkim Kurulu’na başvuruda bulunacağını açıkladı.

Hak mahrumiyeti ve para cezası alabilir

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı’nda yer alan 9’uncu maddeye göre Şenol Can hak mahrumiyeti cezası alabilir. Talimata göre ayrıca Şenol Can’ın 100 bin TL’de para cezası alabileceği ifade ediliyor.

Kayserispor, Yalçın Koşukavak ile yolları ayırdı

Süper Lig'de bir ayrılıkta Kayseri'de yaşandı. İlk hafta Altay'a İzmir'de 3-0 mağlup olan Kayserispor'da teknik direktör Yalçın Koşukavak ile yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılı kulübün kısa zaman içerisinde ayrılığı resmen duyurması bekleniyor.

Geçen sezon başında da büyük değişiklikler yaşandı

Alanyaspor, Beşiktaş, Galatasaray, Hatayspor ve Sivasspor geçen yıl sezon başından beri aynı teknik heyetle yoluna devam ederken diğer 16 kulüpte antrenörler kalıcı olmadı.

Kasımpaşa, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor sezon içinde 3’er kez teknik adam değişikliği yaşandı.

Çaykur Rizespor, Denizlispor, MKE Ankaragücü ve Konyaspor'da 2’şer defa antrenör değişikliğine gidildi.

Fatih Karagümrük, Yeni Malatyaspor, Başakşehir, Gaziantep, Trabzonspor, Antalyaspor ve Göztepe de sezon başında yola çıktıkları teknik direktörlerle yollarını ayırdı.

Teknik adam değişikliğinde Süper Lig, Avrupa'da ilk sırada 

Geçen sezon UEFA ülke puanı klasmanındaki ilk 20 ülke içinde teknik direktör değiştirme sayısında Süper Lig’i geçen ülke bulunmuyor.

Sırbistan, 22 değişiklikle Süper Lig’in en yakın takipçisi konumunda bulunuyordu.

Üçüncü sırada ise 16 değişiklikle Kıbrıs Rum Kesimi yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler