Suriyeli sporcu olimpiyatlardan sonra ülkesine dönmedi, iltica başvurusu yaptı

15.08.2024 - 10:29 | Son Güncellenme: 15.08.2024 - 10:47

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılan Suriyeli judocu Hasan Al-Bayan turnuva sonrası Suriye'ye dönmedi ve Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu.

Suriyeli sporcu olimpiyatlardan sonra ülkesine dönmedi, iltica başvurusu yaptı

AJANSSPOR - HABER

Judocu Hasan Al-Bayan, Paris 2024'ün ardından Suriye takımı ile ülkesine dönmedi. Al-Bayan'ın Suriye'ye dönmek yerine Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Olimpiyatlar için Avrupa'ya geldi, ülkesine dönmedi

Damascus tarafından aktarılan bilgilere göre Suriyeli judocu Hasan Al-Bayan olimpiyatların sona ermesinin ardından Fransa'da kaldı. 22 yaşındaki sporcunun daha sonrasında Almanya'ya uçtuğu ve orada iltica başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

Amcasının yanında kalmak için izin istemiş

Suriye Spor Federasyonu Başkanı Firas Maala ise yaşananların ardından yaptığı açıklamada Hasan Al-Bayan'ın olimpiyatlara katılması ve olimpiyat köyünde kalmasının ardından sorumlu amirden, Fransa'da yaşayan amcasının yanında kalmak için izin istedi. Al-Bayan'ın kendisine sporcu olması nedeniyle verilen vize bitene kadar ailesi ile kalması gerekiyordu.

İlgini Çekebilir
Türkiye judoda madalya almadan döndü! Olimpiyat...
Habere Git

Al-Bayan ülkesinde tepkilerin odağı oldu

Maalla yaptığı açıklamalarda Hasan Al-Bayan'ın iltica başvurusunda bulunacağına dair bilgilerinin olmadığını belirtti. Suriyeli sporcunun olimpiyatların ardından ülkesine dönmemesi Suriye'de de tepki çekti. Al-Khabar, sporcuyu 'başarısız' olarak tasvir eden uzun bir rapor hazırladı.

Olimpiyatlara özel davetle gitmiş

Olimpiyat yetkilileri, direkt elemeler ile yeterince sporcusuna turnuvada yer bulamayan bazı ülkelere özel davet gönderdi. Suriye ise olimpiyatlar için yeterli sonucu olmayan 4 sporcusu için davet aldı. Davet alan sporculardan birisi ise turnuva sonrası ülkesine dönmeyen Hasan Al-Bayan oldu. Suriye, Paris 2024'e yüzme, binicilik, halter, judo ve cimnastikte 6 sporcu gönderdi. Suriye'nin hiçbir sporcusu madalya kazanamadı.

Senin için hazırladığımız haberler