Sürpriz Halis Özkahya gelişmesi! Görevinden istifa etmişti...

15.12.2021 - 12:22 | Son Güncellenme: 15.12.2021 - 12:40

Hakem Halis Özkahya, Gaziantep FK-Kasımpaşa maçını erken bitirmiş, daha sonra oyuncuları soyunma odasından oyuncuları sahaya davet etmişti. FIFA kokartlı hakem çok konuşulan hatanın ardından istifa etmişti. Özkahya ile ilgili sürpriz bir gelişme ortaya çıktı.

Sürpriz Halis Özkahya gelişmesi! Görevinden istifa etmişti...

ENDER GÖRÜLEN OLAY 

Süper Lig'in 12. haftasında oynanan Gaziantep-Kasımpaşa maçında futbol sahalarında ender görülen bir olay meydana gelmişti. Karşılaşmayı 5 dakika erken bitiren Halis Özkahya tüm gündemi bir anda değiştirmişti.

SOYUNMA ODASINDAN OYUNCULARI SAHAYA ÇAĞIRDI

Maçı erken bitirdiğini fark eden FIFA kokartlı hakem, kalan dakikaların tamamlanması için takımları sahaya çağırmıştı. Bir süre takımlar sahada ısındıktan sonra karşılaşma kalan 4 dakikanın oynanması için hakem atışıyla yeniden başlamıştı.

GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ 

Çok konuşulan hatanın ardından Halis Özkahya görevinden istifa etmişti. Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe, Özkahya ile ilgili sürpriz gelişmeyi duyurdu. İşte o yazı...

'BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEDİ' 

"Dokuz dakikalık uzatmanın 5 dakikasını unutarak Gaziantep FK-Kasımpaşa maçını erken bitiren, 10 dakika sonra hatasını anladığında takımları çağırarak oyunu yeniden başlatıp süreyi tamamlayan FİFA kokartlı hakem Halis Özkahya, bildiğiniz gibi istifa etti. Yaptığı hatanın bedelini çok ağır ödedi Özkahya. 41 yaşındaydı, kariyerini 7 yıl daha sürdürme şansı vardı. Profesyonel hakemlikten yılda 500 bin liraya yakın ücret alıyordu. Bu gelir kalemini de tek imzayla kesti attı.

'FUTBOLDAKİ VİCDAN SORUNU' 

Pazar günü, utanç verici hiçbir yanı olmayan bu masum hata için ağır bedel ödenmesine itiraz ettim. O düdüğün ötmesini, Halis Özkahya’nın geri dönmesini istedim. İçimi sızlatan, ortamı karartan olay, futboldaki vicdan sorunuydu. Halis Özkahya yalnız kalmış, unutulmuş, adeta yok sayılmıştı. Futbolda en çok kayıp veren hakem camiasının kurbanları arasına katılmıştı. Özkahya’nın hakem arkadaşları, Avrupa kupalarında onun gibi maç yöneten meslektaşları, MHK, hakem hocaları, yorumcu dostlar sus-pus olmuşlardı.

'NİHAT ÖZDEMİR KONUYLA İLGİLENİYOR' 

Onlardan birini aradım, akıntıya kürek çektiğimi söyledi. Sadece Başkan Nihat Özdemir’in konuyla ilgilendiğini, TFF kurulları ile görüşeceğini öğrendim. TFFHGD (Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği) Başkanı Abdurrahman Arıcı’dan geç saatte dönüş alabildim.

'ARICI, BAŞKAN ÖZDEMİR'LE GÖRÜŞECEK' 

Özkahya’nın görevine devam etmesi için gayret gösterdiğini bildirdi. Henüz konuşamamışlar. Aynı zamanda TFF Temsilciler Kurulu başkanlığı da yapan Arıcı bugün Başkan Nihat Özdemir’le görüşeceğini açıkladı.. Yakın çalışma arkadaşlarından birinin durumuyla ilgilenirken Özkahya’yı ihmal etmemeye özen gösterdiğini anlattı.. Bu olayda yaralandığım da oldu.

'RİCA İLE, TALEPLE YAZI YAZMAM' 

Kurban hakemler arasındaki bir dostum sordu: “Abi bu yazıyı kendin mi yazdın, yoksa birisi senden rica mı etti?” Serinkanlılıkla anlattım ki, rica ile, istekle, taleple yazı yazmam… Kimse de benden böyle bir şey istemedi, istemez. Vicdan sahibi yorumcu dostlarım konuyu tartıştılar. Teşekkür borçluyum. Bekliyorum… Belki de güneş yeniden doğar. Öyle umuyorum."

Senin için hazırladığımız haberler