Sürpriz öneri: '10 taraftar stada girsin'

21.05.2020 - 10:26 | Son Güncellenme: 21.05.2020 - 10:28

Norveç'te futbol liglerinin başlaması için geri sayıma geçildi. Yeni sezonda geçerli olmak üzere taraftarlarla ilgili bir öneri ortaya atıldı. Koronavirüs salgınının olduğu dönemde taraftarların kontrollü şekilde stada girmesi gündemde. Kaç taraftar stada girebilecek? Bu konuda açıklama geldi.

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Koronavirüs tehdidi sebebiyle dünyada birçok lige zorunlu olarak ara verilmişti. Almanya’da salgın sebebiyle verilen zorunlu ara geride bıraktığımız hafta sona erdi. Norveç’te de futbol liglerinin başlaması için geri sayıma geçildi. Norveç basınında yer alan haberlere göre; ligde yeni sezon 16 Haziran 2020 tarihi itibarıyla başlayacak. Taraftarlar konusunda ise bir sürpriz olabileceği gündemde.

Taraftarlar maçlardan mahrum kalmasın görüşü…

Yeni sezona hazırlanan Norveç Ligi’nde taraftarların futbol gösterisinden mahrum kalmaması adına bazı seyircilere maçı izleme fırsatının verilmesinin gündemde olduğu ifade edildi. Buna göre; 10 kadar taraftar stadyuma kontrollü bir şekilde giriş yapabilir görüşü hakim.

“10 kadar taraftar stadyuma girebilir”

Norveç Ligi’nde dernek direktörü olarak görev yapan Nils Fisketjönn kendisiyle yapılan bir röportajda, “Kulüplerden bazı konseptleri geliştirmelerini istiyoruz. Örneğin; 10 kadar taraftarın stada girmesi gibi bir uygulama olabilir” diye konuştu.

Stadyumda maksimum 200 kişi yer alabilecek

Öte yandan Norveç’te oyuncular, antrenörler, medya mensupları dahil olmak üzere toplamda 200 kişinin stadyumda olacağı ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler